Αποκατάσταση του δρόμου Ανηλίου – Μακρυράχης από την Περιφέρεια

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2019-11-28 10:46:52

Τη σύμβαση υλοποίησης ενός σημαντικού έργου, προϋπολογισμού 1,5 εκ. € υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Πρόκειται για την αποκατάσταση του δρόμου Ανήλιο-Μακρυρράχη μετά τις ζημιές που υπέστη από τα πλημμυρικά φαινόμενα των προηγούμενων ετών και περιλαμβάνει οδόστρωση αλλά και έργα αντιστήριξης σύμφωνα και με μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός, πρόκειται για την δέκατη εργολαβία που γίνεται στο Πήλιο στο πλαίσιο αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες και όχι μόνο.

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου προϋπολογισμού 920.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επίσης υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε ποσό 2,4 εκ. € για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Βόλου και της Σκιάθου, ενώ 4,2 εκ. € εξασφαλίστηκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια για την αγορά ενός μεγάλου γερανού στο λιμάνι του Βόλου. Ο κ. Αγοραστός εκτίμησε ότι δεν λειτουργεί σωστά το λιμενικό ταμείο της Σκιάθου γιατί το έργο είχε προκηρυχθεί και στο παρελθόν, όμως δεν είχε καμία τύχη γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες μελέτες για να είναι έτοιμο προς ένταξη.

The post Αποκατάσταση του δρόμου Ανηλίου – Μακρυράχης από την Περιφέρεια appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο