Πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς – Μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες (photos)

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-12-05 11:33:11

Τριτοκοσμικές εικόνες στην Ζαγορά και το Κέντρο Υγείας, που καταρρέει. Πλημμύρισε το κτίριο από τις βροχές και οι εργαζόμενοι μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες. Τα ταβάνια στάζουν νερό και οι σοβάδες πέφτουν ενώ η υγρασία έχει προκαλέσει μεγάλες φθορές στο κτίριο.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου ανέφερε ότι έχουν εκταμιευθεί χρήματα για να γίνει το έργο αλλά και τις δύο φορές που έγινε διαγωνισμός για ανάδειξη αναδόχου δεν υπήρξε ενδιαφέρον. «Έχω τα χρήματα και δεν μπορώ να προχωρήσω στην επισκευή του κτιρίου» ανέφερε.

Επιπλέον λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων προκλήθηκε σήμερα μία κατολίσθηση στην είσοδο του Ανηλίου, καθώς έφυγε ένα δένδρο και παρέσυρε μαζί του βράχια. «Ηδη ο δρόμος καθάρισε από ένα μηχάνημα του δήμου με τη συνδρομή και της περιφέρεια που μας έδωσε ένα ακόμη», ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

Το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, ανεγέρθηκε πριν περίπου 30 χρόνια και, όπως είναι ευνόητο, θα πρέπει να γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι λειτουργικό.
Η κατάσταση του κτιρίου σήμερα είναι άθλια  και θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στις πόρτες, τη στέγη, τα παράθυρα, τα κουφώματα. Όταν βρέχει, εισρέουν νερά, ενώ χάνεται και αρκετή θερμότητα τον χειμώνα, επειδή οι μονώσεις είναι ανύπαρκτες.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους το πιο σωστό θα είναι να γίνουν παρεμβάσεις και όχι να ξεκινήσουν διαδικασίες για ανέγερση νέου κτιρίου.



Ζαγορά Πήλιο