Συνάντηση με τους αγρότες του Πουρίου του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2019-12-09 12:11:46

Το απόγευμα της Κυριακής ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μετέβη στα γραφεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Πουρίου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αγρότες και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Κατά τη συζήτηση, όπου χαρακτηριστική ήταν η μεγάλη συμμετοχή των αγροτών της περιοχής, ο Χρήστος Μπουκώρος ενημέρωσε τους παριστάμενους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς και για το νέο ασφαλιστικό. Μεταξύ άλλων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο χαμηλότερης κλίμακας ασφάλιστρο που αφορά τους αγρότες, για το οποίο ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητο, αφού η αναπροσαρμογή θα αφορά ελάχιστα ευρώ, σε αντίθεση με όσα έλεγε η προπαγάνδα της αντιπολίτευσης για διπλασιασμό των ασφαλίστρων.
Επίσης, ο βουλευτής επεσήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα δοθούν ισχυρά κίνητρα στους αγρότες για να συνεταιριστούν. Επίσης, τόνισε ότι ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες αξιολόγησης για τα σχέδια βελτίωσης και την πληρωμή των δικαιούχων αγροτών, ενώ θα υπάρξουν και χρηματοδοτικά εργαλεία χαμηλότοκων δανείων, κυρίως από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Ε.).
Οι αγρότες από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το φορολογικό νομοσχέδιο. Επιπλέον, ζήτησαν από τον βουλευτή να συμβάλει και ο ίδιος, από τη δική του θέση, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, κυρίως στην ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την εντονότατη χαλαζόπτωση στην περιοχή της Ζαγοράς και του Πουρίου την προηγούμενη άνοιξη, αλλά και στην προώθηση επίλυσης ζητημάτων, όπως η αποκατάσταση των ζημιών στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και το οδικό δίκτυο Ζαγοράς- Πουρίου, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τέλος, οι αγρότες ευχαρίστησαν τον βουλευτή που επισκέφθηκε την περιοχή τους και άκουσε τα προβλήματα τους. Ο ίδιος, από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

The post Συνάντηση με τους αγρότες του Πουρίου του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρου appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο