Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου καλεί τους δημότες να δηλώσουν τυχόν αδήλωτα τετραγωνικά

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-01-17 09:13:33

Κάλεσμα στους δημότες προκειμένου να δηλώσουν τυχόν αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα στις ιδιοκτησίες τους απευθύνει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά.
Ειδικότερα, ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει στον Δήμο κτίσματα ή οικόπεδα, καθώς και όσοι έχουν δηλώσει ανακριβώς τις επιφάνειες ηλεκτροδοτούμενων και μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων τους, μπορούν να κάνουν χρήση της πρόσφατα ψηφισθείσας ευνοϊκής διάταξης (άρθρο 51 παράγραφος 2 του Ν. 4647/2019 Κατεπείγουσες ρυθμίσεις), με την οποία επιτρέπεται μέχρι τις 31.3.2020 η δήλωση όλων των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων στους Δήμους χωρίς καμία αναδρομική επιβάρυνση με δημοτικούς φόρους – δημοτικά τέλη και πρόστιμα.

Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου καλεί τους πολίτες να εκμεταλλευτούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει διορία μέχρι την 31η Μαρτίου 2020, με την οποία ουσιαστικά τακτοποιούν τις τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας τους με τον Δήμο, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Σημειώνει επίσης ότι μετά την παραπάνω ημερομηνία οποιαδήποτε υποβολή δήλωσης ή διόρθωση τ.μ. θα υπολογίζεται αναδρομικά με πρόστιμα και προσαυξήσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοαντίγραφα είναι: Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (παρέχεται από την Υπηρεσία), λογαριασμός ρεύματος (και οι δύο όψεις), το Ε9, τυχόν τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ή ημιυπαίθριων χώρων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προσόδων του Δήμου για τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου στα τηλέφωνα 2426350217-2426350219 και για τη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς στο τηλέφωνο 2426350102.



Ζαγορά Πήλιο