“Ήρθαν τα Καράβια τα Ζαγοριανά” στην παραλία του Χορευτού

Όλα τα νέα
myvolos.net
2017-07-25 12:06:16

“Ήρθαν τα Καράβια τα Ζαγοριανά”, ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι σε Πήλιο, Βόρειες Σποράδες, Αιγαίο Πέλαγος, Μικρά Ασία, Μάυρη Θάλασσα, Επτάνησα, πρόκειται να φιλοξενηθεί στην παραλία του Χορευτού, την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, ώρα 9μ.μ.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς “Γιάννης Κορδάτος”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυράχης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου, του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, του ΚΕΔΗΖΑΜ, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο θεματικός τίτλος της εκδήλωσης είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο των Αλέξανδρου Καπανιάρη και Νίκου Τσούκα «Ήρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά, Όψεις και μνήμες της ναυτιλίας του Ανατολικού Πηλίου από το 1600 έως το 1930».

Η Μαγνήτων Κιβωτός στηρίζει αυτή την αξιόλογη παράσταση για τα Ζαγοριανά Καράβια και έχει θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα της. Άλλωστε στο θεματικό έτος 2015 «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» είχε αναδείξει το θέμα της Πηλιορείτικης ναυτιλίας. Σημαντική από κοινού προσπάθεια των τριών πολιτιστικων συλλογών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας να ξανά ζωναντανεψουν αυτό το σημαντικό μύθο!



Ζαγορά Πήλιο