Τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο του υπ. Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι πυροσβέστες της Μαγνησίας

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-01-22 16:53:02

Ενστάσεις για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων εκφράζει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας σημειώνοντας πως έχει επισημάνει τα αρνητικά σημεία του νομοσχεδίου στη συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας ενώ έχουν ενημερώσει τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τα προβλήματα της Υπηρεσίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση ότι «όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως εκπρόσωποι των πυροσβεστών προκαλούν ζημιά στην προσπάθεια που γίνεται και κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας:

«Η Ένωσή μας σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα δεν προέβη μέχρι σήμερα σε καμία ανακοίνωση σχετικά με το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη << Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, Αναδιάρθρωση της ΓΓΠΠ, Αναβάθμιση Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, Αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις>> που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από 30/12/2019 έως 13/01/2020.
Αντίθετα το προεδρείο της ΕΥΠΣ Ν. Μαγνησίας υπεύθυνα και συλλογικά προχώρησε σε προσεκτική ανάγνωση του νέου σχεδίου Νόμου και συμμετείχε παρεμβαίνοντας με τεκμηριωμένες προτάσεις σε όλη την διαδικασία της διαβούλευσης, επιδιώκοντας να επισημάνει τα αρνητικά σημεία που περιέχει το νομοσχέδιο για το χαμηλόβαθμο προσωπικό του Π.Σ. (Βαθμολόγιο- Κανονισμός Μεταθέσεων).

Συμμετείχαμε ως Ένωση στο Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ στις 10/01/2020 καθώς και στη συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 14/01/2020 όπου και καταθέσαμε τις ενστάσεις μας, τις απορίες μας και τις προτάσεις μας επί του Νομοσχεδίου.
Και στις δύο συνεδριάσεις το παρόν έδωσαν ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας και πρώην Αρχηγός του Π.Σ. κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου καθώς και ο Υπηρεσιακός παράγοντας Δ/ντής Ανθρωπίνων Πόρων του Α.Π.Σ. Υποστράτηγος κ. Αλέξιος Ράπανος οι οποίοι προέβησαν από μέρους τους σε ανάλυση του σχεδίου Νόμου έχοντας την εντολή να κάνουνε καταγραφή όλων των ενστάσεων και των προτάσεων και να προβούνε σε όλες εφικτές βελτιώσεις επί του Νομοσχεδίου.

Επίσης το Προεδρείο της Ένωσής μας κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα πραγματοποίησε κατά σειρά τις ακόλουθες συναντήσεις:
1. Στις 13/01/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, κα. Ζέττα Μακρή, στην οποία καταθέσαμε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια του Νομού μας, καθώς και υπόμνημα με τις θέσεις μας για το νέο Νομοσχέδιο.
Η κα. Μακρή δεσμεύτηκε να συνδράμει για την επίλυση των αιτημάτων μας.
2. Στις 14/01/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά Νικόλαο (μετά από πρωτοβουλία της κ. Ζέττας Μακρή την οποία και ευχαριστούμε). Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Π.Σ.
Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της Μαγνησίας (κτιριακή υποδομή Π.Υ. Βόλου, έλλειψη οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού, καθημερινά επιχειρησιακά ζητήματα).
Ο Γ.Γ. ήτανε ενήμερος για όλα τα ζητήματα και δήλωσε ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις σε αυτά.
Μας έκανε γνωστή την πρόθεσή του να επισκεφτεί τη Μαγνησία τον προσεχή Φεβρουάριο και δεσμεύτηκε ως προς τη λύση του κτιριακού προβλήματος της Π.Υ. Βόλου με σχεδιασμό για την κατασκευή νέου κτιρίου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προέβη σε άμεση λύση του προβλήματος που είχε προκύψει με τη θέρμανση του κτιρίου της Π.Υ. Β’ ΒΙΠΕ Βόλου αποδεσμεύοντας το αναγκαίο χρηματικό ποσό για την επισκευή.

Επιπλέον κατατέθηκαν από πλευράς Ένωσης εγγράφως όλες οι προτάσεις μας που αφορούν στην βελτίωση του νέου Νομοσχεδίου, τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη (Αξιοκρατικός Κανονισμός Μεταθέσεων- Δίκαιο Βαθμολόγιο για το χαμηλόβαθμο προσωπικό).
Τέλος λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει αγαστή συνεργασία με στόχο την επίλυση όλων των ανωτέρω θεμάτων.
3. Στις 14/01/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλο Χρήστο, ο οποίος από πλευράς του δήλωσε την στήριξή του στα δίκαια αιτήματά μας και υποσχέθηκε να συνδράμει για την επίλυση αυτών.

Χρέος μας ως Προεδρείο της Ένωσης ήταν και παραμένει να προβάλουμε όλες τις σοβαρές θέσεις και προτάσεις επί του σχεδίου Νόμου ώστε να αντικρούσουμε όλες τις αρνητικές διατάξεις, θωρακίζοντας την περιοχή μας και προστατεύοντας όλους τους συναδέλφους. Άποψη μας είναι ότι, όταν επιθυμείς την βελτίωση μίας κατάστασης, επιλέγεις ζυγίζοντας τα πλεονεκτήματα με τα μειονεκτήματα (που πάντα υπάρχουν) και προχωράς προς το καλύτερο χωρίς να μένεις στην απραξία. Αυτό λοιπόν πιστεύουμε ότι πράξαμε.
Παράλληλα, και σύμφωνα πάντα με το θεσμικό μας ρόλο, ως ο μόνος επίσημος Συνδικαλιστικός φορέας των μονίμων πυροσβεστών της Μαγνησίας, ο οποίος αποτελεί και μέλος της ΠΟΕΥΠΣ, θα βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συνάδελφων.

ΥΓ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα με λύπη παρακολουθούμε ορισμένους που αυτοπροσδιορίζονται ως εκπρόσωποι των Πυροσβεστών να καπηλεύονται τις προσπάθειές μας παρότι βρίσκονται μακριά από τις εξελίξεις. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν ζημιά στην προσπάθεια που γίνεται και γι΄ αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Μήπως να κάνουνε μία παύση και να συνταχθούν με το καλό του συνόλου και όχι με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες;
Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους πράγμα μάλλον άγνωστο για κάποιους
Ήδη έχουμε ξεκινήσει και θα συνεχίσουμε μια σειρά από επισκέψεις σε όλες τις Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια της Μαγνησίας προκειμένου να γίνει η σχετική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων».Ζαγορά Πήλιο