ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου: Με το «σταγονόμετρο» τα χρήματα για τις ζημιές από τις πλημμύρες

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-03-30 14:41:41

Το γεγονός ότι είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ, παρά τα οξυμένα προβλήματα, παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για το 2018 και ολόκληρο το 2019, τα χρήματα έρχονται με το σταγονόμετρο, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή.

Για το θέμα της αναμόρφωσης εσόδων – εξόδων προϋπολογισμού η ΛΑΣ που καταψήφισε, τονίζει ότι η επιχορήγηση με 10.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της διάδοσης του Κορονοϊού αποτελεί κοροϊδία για τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και τους δημότες, την ίδια ώρα που έχει μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση πάνω από 60% την τελευταία δεκαετία με ευθύνη όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΝΔ. Η παράταξη ζητά άμεση χορήγηση από το κράτος των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία του Δήμου. Να προσληφθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μόνιμης και πλήρους απασχόλησης, ώστε να ανοίξουν όλα τα αγροτικά ιατρεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας, και στεγάζονται στα Δημοτικά Καταστήματα. Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και εφοδιαστεί η υπηρεσία καθαριότητας με τα απαραίτητα υλικά.

Αναφορικά με την έγκριση της έκθεσης εσόδων – εξόδων του προϋπολογισμού για το 2019, η παράταξη καταψήφισε το θέμα και τονίζει ότι από την τριμηνιαία έκθεση προκύπτει ότι τα πληρωθέντα για τη χρήση 1/1 -31/12 ανέρχονται συνολικά για το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου τα 3.951.578 € ενώ τα ενταλθέντα τις 4.043.988 €. Αντίστοιχα τα έσοδα για το ίδιο διάστημα είναι 3.925.230 €. Το ποσό των εσόδων υπολείπεται κατά 26.348 € σε σχέση με τις πληρωμές σε ολόκληρο το 2019, ενώ υπολείπεται κατά 92.410 € σε σχέση με τα εντάλματα για την συγκεκριμένη περίοδο.
Επίσης παρόλη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρισκόταν ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για ολόκληρο το 2019, τα έσοδα από επιχορηγήσεις ήταν μόνο 979.504 €, δηλαδή πολύ κάτω από τις ανάγκες του Δήμου για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων.
Σύμφωνα με τη ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου, αυτό αποδεικνύει:
1. Τη μη διεκδίκηση από πλευράς του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής των απαραίτητων κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του 2018. Είναι αυτό που αναφέρει συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση, για την ολόπλευρη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε τώρα της ΝΔ από τη Δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να μην λύνονται ποτέ τα λαϊκά προβλήματα.
2. Την αστεία προπαγάνδα που κυκλοφορούσε προεκλογικά ότι η πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει 20.000.000 € στα ταμεία του Δήμου αλλά ο Δήμος Ζαγοράς δεν τα χρησιμοποιούσε για την αποκατάσταση των ζημιών.

The post ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου: Με το «σταγονόμετρο» τα χρήματα για τις ζημιές από τις πλημμύρες appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο