Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Ζαγορά, καταστράφηκαν τα μήλα (φωτογραφίες)

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-05-26 09:06:24

Ισχυρή χαλαζόπτωση πέφτει από τις 10 το πρωί ασταμάτητα στο Ανατολικό Πήλιο, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου να έχει παραλύσει για ακόμη μια φορά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη, το χαλάζι πέφτει με τέτοια ένταση, που έξω από το Δημαρχείο το έχει «στρώσει» και το ύψος του έχει φτάσει πάνω από 15 εκατοστά!
Αδιάβατοι είναι και οι δρόμοι στην περιοχή της Ζαγοράς και όχι μόνο, λόγω της ολισθηρότητας και της χαμηλής ορατότητας που επικρατεί.

Ο κ. Κουτσάφτης είπε ότι η χαλαζόπτωση στη διάρκεια που πέφτει, ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί για τη μηλοκαλλιέργεια, καθώς τα μήλα είναι μικρά ακόμη στα δένδρα και σίγουρα επλήγησαν από το έντονο χαλάζι, κάτι που σημαίνει καταστροφή ακόμη και στο 100% της παραγωγής.

Σημειώνεται ότι η πολύπαθη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου επλήγη από χαλάζι τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2019, με αποτέλεσμα και πάλι οι μηλοπαραγωγοί να υποστούν ζημιές, ενώ οι βροχοπτώσεις ρεκόρ τα τελευταία χρόνια δημιουργούν συνεχώς προβλήματα με πλημμύρες και ανυπολόγιστες καταστροφές.


The post Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Ζαγορά, καταστράφηκαν τα μήλα (φωτογραφίες) appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο