Π. Κουτσάφτης: Έπεφτε χαλάζι σαν να χιόνιζε…

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-05-27 04:10:10

Για σχεδόν μιάμιση ώρα έπεφτε από τις 10 χθες το πρωί χαλάζι στο Ανατολικό Πήλιο, σε ένα πρωτόγνωρο ακραίο καιρικό φαινόμενο στην περιοχή και ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου το παρομοίασε με χιονόπτωση… προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες μήλου, κερασιού και κάστανου.
Το χαλάζι έπεφτε με τέτοια ένταση, που έξω από το Δημαρχείο και την πλατεία της Ζαγοράς, το είχε «στρώσει» και το ύψος του είχε φτάσει πάνω από 15 εκατοστά! Αδιάβατοι ήταν οι δρόμοι στην περιοχή της Ζαγοράς και όχι μόνο, λόγω της ολισθηρότητας και της χαμηλής ορατότητας που επικράτησε.
«Η ποσότητα χαλαζιού που έπεσε στην πλατεία και στο Δημαρχείο ήταν σαν να χιόνιζε. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Οι καταστροφές είναι μεγάλες στις καλλιέργειες», τόνισε ο κ. Κουτσάφτης.
Η καταστροφή για τις καλλιέργειες της περιοχής φαίνεται να είναι ολοκληρωτική, τόσο για τα κεράσια που ήταν έτοιμα για συγκομιδή, όσο και για τα μήλα, αλλά και για τα κάστανα.
Από σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.
Σημειώνεται ότι η πολύπαθη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου επλήγη από χαλάζι τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2019, με αποτέλεσμα και πάλι οι αγρότες να υποστούν ζημιές, ενώ οι βροχοπτώσεις ρεκόρ τα τελευταία χρόνια δημιουργούν συνεχώς προβλήματα με πλημμύρες αι ανυπολόγιστες καταστροφές, που έχουν αποτέλεσμα ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου να βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

The post Π. Κουτσάφτης: Έπεφτε χαλάζι σαν να χιόνιζε… appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο