Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών την Παρασκευή στο Χορευτό

Όλα τα νέα
myvolos.net
2017-08-02 10:59:50

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τ.Κ. Πουρίου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζαγοράς & Μακρυράχης, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, υπό την αιγίδα του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου,  συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που θα πραγματοποιηθεί στο Χορευτό Πηλίου την προσεχή Παρασκευή 4 Αύγουστου 2017.

Το Φεστιβάλ έχει θέμα τα «Ζαγοριανά Καράβια» με σκοπό να αναδείξει την ιστορία του τόπου και να την συνδέσει αρμονικά με την  Ελληνική μας παράδοση, καθώς τα «Ζαγοριανά Καράβια» κυριάρχησαν στο εμπόριο σε όλη τη Μεσόγειο. Επίσης, έχει ως φωτεινό κίνητρο την παρουσίαση και διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης των διαφόρων χορευτικών συγκροτημάτων που θα συμμετέχουν.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ των άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας γενικότερα, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στήριξης εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Νομό μας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του τόπου μας».

 

 

 



Ζαγορά Πήλιο