Οικονομική ενίσχυση του Δ. Ζαγοράς- Μουρεσίου για την αποκατάσταση υποδομών της περιοχής

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-06-16 15:05:56

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές της περιοχής, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας έλαβε επιστολή από τον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου, στην οποία επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δίκτυο άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής, από τις έντονες βροχοπτώσεις, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τις αγροτικές εργασίες των κατοίκων της περιοχής.

Χαρακτηριστικά, στην αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει τα εξής: «Ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου, ο οποίος βρίσκεται από το έτος του 2018 σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επλήγη ξανά από έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν στην περιοχή το διάστημα 4-5-6/4/2020. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προξένησαν μεγάλες ζημιές εντός και εκτός των οικισμών του δήμου, ενώ επλήγησαν σημαντικά το αγροτικό δίκτυο, το δίκτυο άρδευσης και ύδρευσης, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η νέα αγροτική περίοδος.
Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης των υποδομών της περιοχής».

The post Οικονομική ενίσχυση του Δ. Ζαγοράς- Μουρεσίου για την αποκατάσταση υποδομών της περιοχής appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο