Μελέτη για βιολογικό και αποχετευτικό στη Ζαγορά

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-08-05 10:56:23
Μελέτη για βιολογικό και αποχετευτικό στη Ζαγορά

Σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρεί ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου για την ωρίμανση της μελέτης προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με στόχο την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου στην δημοτική κοινότητα της Ζαγοράς.
Ο Δήμος προσπαθεί να προλάβει τις ημερομηνίες και να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού για πληθυσμό άνω των 2.500 κατοίκων.
Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η έγκριση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για αντικατάσταση φωτισμού», ενώ εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στην υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων, σύμφωνα με εισήγηση του αρμόδιου Τμήματος του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης επισήμανε πως «καταθέτουμε το τεχνικό δελτίο και προχωρούμε σε προγραμματική σύμβαση για την ωρίμανση της μελέτης που αφορά την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου στην Ζαγορά. Θέλουμε να έχει ωριμάσει η μελέτη μέχρι και τον Οκτώβριο, ώστε να μπορέσουμε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί. Και τα δύο έργα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την περιοχή που δεν διαθέτει ούτε αποχετευτικό δίκτυο ούτε βιολογικό καθαρισμό. Για την ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας ήδη υπάρχει έτοιμη μελέτη για βιολογικό καθαρισμό, αλλά επειδή έχει λιγότερους από 2.500 κατοίκους αναμένουμε άλλο πρόγραμμα για να την εντάξουμε».

Παράλληλα στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα της τοποθέτησης λαμπών led. Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης «θέλουμε να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων σε όλο το Δήμο, καθώς με τις νέες παρεμβάσεις που θα κάνουμε, θα έχουμε εξοικονόμηση σε ενέργεια κατά 60%».
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά ανέφερε πως η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές έτοιμες μελέτες για το βιολογικό καθαρισμό στην Τσαγκαράδα και του παραλιακού μετώπου της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου και οι οποίες δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν μέχρι στιγμής. Όσο δε για το βιολογικό της Ζαγοράς θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στη βιωσιμότητα του έργου».



Ζαγορά Πήλιο