Σοβαρό το πρόβλημα σχολικής στέγης στη Μαγνησία – Λείπουν 139 αίθουσες σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-07-08 08:16:24

Περίπου 130 αίθουσες διδασκαλίας χρειάζονται στα δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Μαγνησίας για την αντιμετώπιση των στεγαστικών προβλημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η λίστα με τις ανάγκες για τα σχολεία έχει ήδη συνταχθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ για τα ορισμένα σχολεία, ήδη προχωρούν διαδικασίες από τον δήμο Βόλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τουλάχιστον 17 δημοτικά και Νηπιαγωγεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έλλειψη αιθουσών. Τα περισσότερα από τα διδακτήρια βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Πρώτο στη λίστα από τα Δημοτικά βρίσκεται το 27ο Δημοτικό στις Αλυκές, όπου χρειάζονται 20 αίθουσες. Επίσης δέκα αίθουσες χρειάζεται 20 αίθουσες. Επίσης δέκα αίθουσες χρειάζεται το 10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας και πιο συγκεκριμένα στο Αλιβέρι, από δεκαπέντε αίθουσες στα συστεγαζόμενα 3ο και 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, τα οποία στεγάζονται επί της οδού Αναπαύσεως, δίπλα από τη Στέγη Ανήλικών. Και στα τέσσερα προαναφερθέντα σχολεία έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια λυόμενες αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Επίσης πρόβλημα με την έλλειψη αιθουσών, κοντά στις επτά, αντιμετωπίζει και το 2ο Δημοτικό Σκιάθου. Στον Βόλο και το 10ο Δημοτικό Βόλου, επί της Κύπρου, χρειάζεται τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας.

Ακόμη πιο έντονο είναι το κτιριολογικό πρόβλημα στα Νηπιαγωγεία, όπου τουλάχιστον δέκα στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια εκ των οποίων τα περισσότερα αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα.
Πιο αναλυτικά το 21ο Νηπιαγωγείο Βόλου στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας, χρειάζεται πέντε αίθουσες. Επίσης από πέντε αίθουσες χρειάζονται ακόμη το 15ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το 33ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το 31ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το 12ο Νηπιαγωγείο Βόλου, το 9ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αγχιάλου.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως «τη λίστα με τα πιο άμεσα κτιριολογικά προβλήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων την έχουμε αποστείλει τόσο στους δήμους, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Το βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο 27ο Δημοτικό που έχει ενταχθεί στο κτιριολογικό πρόγραμμα του Δήμου. Αλλά και στα Νηπιαγωγεία που αρκετά είναι μισθωμένα κτίρια, υπάρχει άμεση ανάγκη για εύρεση ή ανέγερση νεών διδακτηρίων, ώστε να διεξάγεται πιο ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης κτιριακό πρόβλημα υπάρχει και στο 3ο και 9ο Δημοτικά Νέας Ιωνίας, όπου μια περίπτωση λύσης θα ήταν να βρεθεί ένα οικόπεδο, να ανεγερθεί διδακτήριο, και να μπορεί να αποχωρήσει ένα εκ των δύο σχολείων.Ζαγορά Πήλιο