Παπάζογλου-Αύγουστος: Η άγνωστη ιστορία του ερωτικότερου τραγουδιού που γράφτηκε στο Πήλιο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2017-08-07 08:15:10
Παπάζογλου-Αύγουστος: Η άγνωστη ιστορία του ερωτικότερου τραγουδιού που γράφτηκε στο Πήλιο

Πόσο χρειάστηκε ο Νίκος Παπάζογλου για να γράψει τους στίχους του «Αύγουστου», ενός από τα ερωτικότερα ελληνικά τραγούδια που έχουν ακουστεί ποτέ; Μόνο είκοσι λεπτά….

Αυτό συμβαίνει ότι η έμπνευση είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη… Στην περίπτωση του τραγουδοποιού που έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 63 ετών το τραγούδι «γέννησαν» τα συναισθήματά του για μια γυναίκα που γνώρισε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πήλιο ύστερα από πρόσκληση του Διονύση Σαββόπουλου.

Συγκεκριμένα, οπως έχει διηγηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Νίκος Παπάζογλου, τον Ιούνιο του 1978, ο εγκέλαδος χτύπησε τη Θεσσαλονίκη και ήταν καταστροφικός. Το σπίτι του καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και ήταν επικίνδυνο να ζει σ’ αυτό. Αυτό το γεγονός ανάγκασε τη σύζυγό του Βαρβάρα και τη νεογέννητη κόρη του Μαρία-Αδελαΐδα να μετακομίσουν για λίγο καιρό στην Αμερική.

Στο διάστημα που ήταν μόνος, δέχτηκε μια πρόσκληση από το Διονύση Σαββόπουλο να πάει να μείνει στο σπίτι του στο Πήλιο. Εκεί, λοιπόν, έγινε η γνωριμία μ’ αυτή την πανεμορφη γυναίκα. Κι ήταν η γνωριμία του μαζί της που τον συγκλόνισε. Τα συναισθήματά του, όμως, δεν ήταν «νόμιμα», κι έτσι αποφάσισε να την ξεχάσει φεύγοντας από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Κάπου εκεί γεννήθηκε η ιδέα του τραγουδιού που έχει συνδυαστεί με τον μεγάλο, απόλυτο έρωτα.

Πηγή: The TOC



Ζαγορά Πήλιο