Η Κατερίνα Παπανάτσιου για τα έργα του ΦιλόΔημος Ι που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-07-24 07:54:08

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα τα έργα του ΦιλόΔημος Ι που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Η Ερώτηση συνυπογράφεται και από το Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξανδρο Μεϊκοπουλο.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η Βουλευτής, ο Δήμος Ζαγορά Μουρεσίου ανταποκρινόμενος στις Προσκλήσεις του Φιλόδημος Ι είχε καταθέσει δυο πολύ σημαντικά και απαραίτητα για τη περιοχή του έργα.με τίτλο: “Έργα ύδρευσης στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 2.482.000,45€ και “Δίκτυο ακαθάρτων υδάτων κι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τσαγκαράδας, Κισσού και οικισμών παραλιακού μετώπου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 4.715.000,00€.
Για τα δύο προαναφερόμενα έργα το Υπουργείο Εσωτερικών στην με αρ. πρωτ. 93163 (31-12-2019) απάντησή του, στην σχετική από 10-12-2019 Ερώτησή της Βουλευτή, αναφέρει ότι βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης.

Η κ. Παπανάτσιου επισημαίνει ότι μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του νέου προγράμματος για την αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», που αντικαθιστά το πρόγραμμα «Φιλόδημος», παρατηρούμε ότι στα 15 έργα του «Φιλόδημος Ι», που έχουν προγραμματιστεί για το νομό Μαγνησίας, δεν έχουν συμπεριληφθεί τα δύο προαναφερόμενα έργα του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου.
Ως εκ τούτου η Βουλευτής καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει:
1. Αν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των έργων Δήμου Ζαγορας Μουρεσίου με τίτλο : «Έργα ύδρευσης στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 2.482.000,45€ και “Δίκτυο ακαθάρτων υδάτων κι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τσαγκαράδας, Κισσού και οικισμών παραλιακού μετώπου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου”, Π.Δ. 4.715.000,00€.;
2. Αν πρόκειται τα εν λόγω έργα να ενταχτούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» άμεσα και με αυτόματες διαδικασίες ή θα χρειαστεί να γίνει επανακατάθεση για ένταξη στις σχετικές Προσκλήσεις του «Αντώνης Τρίτσης», με συνέπεια τη σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίησή τους;



Ζαγορά Πήλιο