Λείπουν 30 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι στη Μαγνησία – Με αναπληρωτές θα καλυφτούν τα κενά τον Σεπτέμβριο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-07-28 06:00:09

Τουλάχιστον 30 αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς θα χρειαστεί από Σεπτέμβριο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να καλύψει τα κενά στα σχολεία κυρίως των νησιών.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει αρχίσει να υλοποιείται ο προγραμματισμός για την ερχόμενη σχολική χρονιά μέσα από διαδοχικές συνεδριάσεις και ένα βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι πόσοι επιπλέον εκπαιδευτικοί θα χρειαστούν για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ήδη οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών έχουν γίνει, όπως και οι μεταθέσεις και η Διεύθυνση σιγά-σιγά ολοκληρώνει την εικόνα του σχεδιασμού της για το προσωπικό που χρειάζεται.
«Βρισκόμαστε περίπου έναν μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία και παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές μονάδες, και ήδη, εδώ στη Διεύθυνση έχουμε αρχίσει να υλοποιούμε τον προγραμματισμό μας, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να εκκινήσει χωρίς προβλήματα» τόνισε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα εκτιμούμε ότι θα χρειαστούμε έξι με επτά δασκάλους για τα νησιά των Σποράδων και δεκαπέντε νηπιαγωγούς για όλη τη Μαγνησία. Και φέτος οι ανάγκες για νηπιαγωγούς είναι πολλές λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης φοίτησης».
Σημειώνεται πως με απόφαση του υπουργείου Παιδείας έξι Νηπιαγωγεία συγχωνεύτηκαν και δημιουργήθηκαν τρία νέα Νηπιαγωγεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Μούσιος τόνισε πως «φέτος, επειδή τα μαθήματα ξεκινούν νωρίτερα, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές όσο το δυνατόν συντομότερα. Χρειαζόμαστε περίπου δέκα δασκάλους για να καλυφθούν κενά στα νησιά και άλλους 20 νηπιαγωγούς. Γενικώς για τους δασκάλους θεωρούμε ότι πρέπει να προσληφθούν και να τοποθετηθούν περισσότεροι στα νησιά, ώστε άμεσα να μπορούν να καλύπτουν κενά που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, χωρίς να περιμένουμε το υπουργείο Παιδείας, πότε θα κινήσει τις διαδικασίες για νέες προσλήψεις. Αυτό το έχουμε ζητήσει από το υπουργείο, ενώ και οι μαθητές δεν νιώθουν ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας. Οι επιπλέον δάσκαλοι στα νησιά θα μπορούν να στελεχώσουν και τις δομές υποστηρικτικής διδασκαλίας. Ανάγκες θα υπάρχουν και σε ειδικότητες εκπαιδευτικών αλλά και στην Ειδική Αγωγή. Γενικότερα θα λέγαμε πως φέτος θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες για αναπληρωτές στην προσχολική εκπαίδευση».
Πιο συγκεκριμένα για την Ειδική Αγωγή που κάθε χρόνο προσλαμβάνονται στην Μαγνησία πάνω από 70 αναπληρωτές, ο κ. Μούσιος υπογράμμισε πως «έχουν διοριστεί οι εκπαιδευτικοί ορισμένων ειδικοτήτων και αναμένεται η έκδοση των αποτελεσμάτων για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Πιστεύουμε πως και στην Ειδική Αγωγή πέρα από τους μόνιμους διορισμούς θα έχουμε ανάγκες για αναπληρωτές».
Ο κ. Μούσιος ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν από το υπουργείο Παιδείας η πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνει φέτος την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται στα σχολεία μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και να προετοιμαστούν τα σχολεία στο πλαίσιο των νέων υγειονομικών συνθηκών να υποδεχτούν τους μαθητές στις 7 Σεπτεμβρίου».



Ζαγορά Πήλιο