Ολοκληρώνεται το κλειστό Γυμναστήριο της Ζαγοράς

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-08-02 12:43:42

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου Ζαγοράς, με συνολικό προϋπολογισμό 2.050.000 ευρώ και εντός των επόμενων μηνών θα παραδοθεί σε χρήση. Αυτή την περίοδο εκτελούνται οι εργασίες διαμόρφωσης του προαύλειου χώρου, καθώς για την τοποθέτηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. Την ικανοποίησή της για την πορεία του έργου εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τονίζοντας πως «όλος ο Νομός αντιμετωπίζεται ισότιμα σχετικά με τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων».

Το κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς κατασκευάζεται σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία συντάχθηκε βασιζόμενη στις πρότυπες Προδιαγραφές της Διεύθυνσης Μελετών Αθλητικών έργων της Γ.Γ.Α. (για την κατασκευή όμοιων Γυμναστηρίων ΤΙΙβ, σε διάφορες περιοχές της χώρας), σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση Κοτρώνι – Άθωνα.
Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 μ2, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 245/10 οικοδομική άδεια που εκδόθηκε από την πολεοδομία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Το συγκρότημα του Κλειστού Γυμναστηρίου αποτελείται από τρία, βασικά τμήματα: Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση (basketball), πετοσφαίριση (volleyball) και για οποιαδήποτε άλλη χρήση, το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

Η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια τόνωσης της μορφής του ως κτιρίου δημοσίου χαρακτήρα για τη διαφοροποίησή του και την αναγνωρισιμότητά του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό.
Το έργο συμβασιοποιήθηκε αρχικά με το ποσό των 937.027,94 ευρώ με ΦΠΑ.
Στην πορεία του έργου και λόγω των επαναλαμβανόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων που έλαβαν μέρος την τελευταία διετία στην περιοχή της Ζαγοράς αποφασίστηκε η υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης ποσού 370.135,26 (με ΦΠΑ) που αφορά: Την εγκατάσταση σύγχρονου τρόπου θέρμανσης κλιματισμός και αερισμός του χώρου του κτιρίου (γηπέδου) με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και τη δημιουργία μιας στεγανολεκάνης περιμετρικά του κτιρίου, η οποία θα αποτρέπει την εισροή μέσω του υπεδάφους νερού και κατά συνέπεια θα περιορίσει στο ελάχιστο την εμφανιθείσα υγρασία εντός του εσωτερικού του κτιρίου.
Να αναφερθεί ότι το ξύλινο δάπεδο αποτελεί τον πυρήνα του γηπέδου και είναι άλλωστε προφανές ότι η διατήρηση και προστασία του αποτελούν προτεραιότητα, με γνώμονα πάντα και την ασφάλεια των αθλητών.

Ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας θα αποτελέσει κίνητρο για επενδυτές μέσω της προσέλκυσης αθλητικών σωματείων, συνεδρίων και άλλων επενδύσεων έτσι ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα της συντήρησης του κτιρίου.
Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, «μια ακόμη αθλητική εγκατάσταση στην περιφέρεια του Νομού ολοκληρώνεται και θα παραδοθεί σύντομα σε χρήση. Θέλουμε η νεολαία της Μαγνησίας να απολαμβάνει τα οφέλη αυτών των εγκαταστάσεων και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, δημιουργώντας χώρους άθλησης σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας».



Ζαγορά Πήλιο