Ο “χάρτης” των εστιών του κορωνοϊού στη Μαγνησία- “Καλπάζει” ο ϊός

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-08-06 09:06:53

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν χθες στη Μαγνησία και ένα σήμερα το πρωϊ. Το ένα προέρχεται από την 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, το δεύτερο προέκυψε από ιχνηλάτηση σε γνωστή εστία. Πρόκειται για τον σύντροφο μιας 27χρονης γυναίκας η οποία κόλλησε τον ιό και στον πατέρα της και το τρίτο κρούσμα αφορά 69χρονο συνταξιούχο στη Μιτζέλα.

Στην πόλη του Βόλου το τελευταίο διάστημα από τις 17/7 εως και τις 3/8 παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων covid-19.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίζεται στις 17/7. Ακολουθεί το δεύτερο κρούσμα στις 18/7 το οποίο αποτελούσε στενή επαφή του πρώτου. Ακολούθησε εκτεταμένη ιχνηλάτηση. Ελήφθησαν συνολικά 18 δείγματα από τα οποία προέκυψε ένα θετικό, το οποίο ήταν συγγενικό πρόσωπο του πρώτου κρούσματος.

Στην ίδια γεωγραφική περιοχή στην πόλη του Βόλου παρουσιάζεται στις 22/7 νέο κρούσμα. Έπειτα από ιχνηλάτηση των στενών επαφών, ελέχθησαν 13 κλινικά δείγματα και προέκυψε ένα άτομο θετικό από το στενό συγγενικό περιβάλλον.

Ακολουθεί νέα εκτεταμένη ιχνηλάτηση στην οποία λαμβάνονται 57 δείγματα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Στις 23/7 παρουσιάζεται νέο κρούσμα. Πρόκειται για στενή επαφή με ταξιδιώτη από το εξωτερικό θετικό στον κορωνοϊό. Στην περίπτωση αυτή ελήφθησαν συνολικά 112 δείγματα ιχνηλάτησης από όπου προέκυψαν άλλα 5 θετικά κρούσματα. Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των 5 θετικών κρουσμάτων μετά τη λήψη 23 κλινικών δειγμάτων ήταν όλα αρνητικά.

Στις 24/7 παρουσιάζεται ένα νέο κρούσμα που δεν σχετίζεται με κανένα από τα προηγούμενα. Και τα 3 δείγματα ιχνηλάτησης των στενών επαφών του ήταν αρνητικά.

Στις 25/7 παρουσιάζεται ένα νέο κρούσμα το οποίο δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα. Από την ιχνηλάτηση 13 ατόμων προέκυψαν 2 θετικά του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Η ιχνηλάτηση των 2 θετικών πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας συνολικά 6 δείγματα τα οποία εξετάστηκαν και ήταν όλα αρνητικά.

Στις 27/7 παρουσιάζεται ένα νέο κρούσμα που δεν σχετίζεται με κανένα από τα προηγούμενα.

Στις 30/7 εμφανίζεται και άλλο κρούσμα, που αποτελεί στενή επαφή του κρούσματος που παρουσιάστηκε στις 27/7. Τα δυο αυτά κρούσματα εργάζονται στον χώρο της εστίασης.

Την ίδια ημέρα (30/7) παρουσιάζονται άλλα δυο θετικά κρούσματα, τα οποία είναι συνάδελφοι και εργάζονται στον ίδιο χώρο εστίασης.

Τέλος, στις 30/7 παρουσιάζονται άλλα δυο κρούσματα με συγγενική σχέση μεταξύ τους που σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Την 1/8 έπειτα από εκτεταμένη ιχνηλάτηση με 102 κλινικά δείγματα των στενών επαφών και των 3 κρουσμάτων που προέρχονταν από τον χώρο της εστίασης προέκυψαν άλλα 4 κρούσματα , συνάδελφοι των άλλων δυο που βρέθηκαν θετικοί στις 30/7.

Την ίδια ημέρα (1/8) βρέθηκε θετικός ένας οπλίτης στο Γ.Ν.Λ., ο οποίος είναι Βολιώτης στην καταγωγή και λίγες μέρες πριν είχε επισκεφθεί την πόλη του. Από την ιχνηλάτηση των επαφών του με 41 κλινικά δείγματα προέκυψαν 3 κρούσματα που αποτελούν στενές επαφές και ένα ακόμη θετικό που βρίσκεται στον ίδιο χώρο εργασίας άλλα αναφέρει και πρόσφατη επίσκεψη στο κατάστημα εστίασης που βρέθηκαν θετικοί 6 εργαζόμενοι.

Συνολικά για αυτή τη χρονική περίοδο από 17/7 εως 3/8 ανακοινώνονται 30 κρούσματα στην πόλη του Βόλου. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών όλων των κρουσμάτων από τις ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ έχουν ελεγχθεί συνολικά 431 κλινικά δείγματα.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης ενός από τα τελευταία κρούσματα, όπου ελέγχθηκαν συνολικά άλλα 41 δείγματα.

Από το σύνολο των κρουσμάτων 8 θεωρούνται σχετιζόμενα με επαφή με κρούσμα που προέρχονταν από το εξωτερικό και 15 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και άλλα 7 θεωρούνται «ορφανά».

 

 

 

 



Ζαγορά Πήλιο