Παραθεριστής στο Πήλιο με κορωνοϊό- Νέο κρούσμα στην ΤΑΞΑΣ – Τέσσερις ασθενείς στη Μαγνησία σε μια ημέρα

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-08-06 17:27:53

Καμαριέρα στη Σκόπελο, 39χρονος παραθεριστής στο Πήλιο, 69χρονος στη Μιτζέλα και φαντάρος στην ΤΑΞΑΣ είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία. Ένας 69χρονος συνταξιούχος στη Μιτζέλα, ένας 39χρονος παραθεριστής στο Μούρεσι και μια νεαρή καμαριέρα στη Σκόπελο  είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία. Ο ΕΟΔΥ «στο μεταξύ, έδωσε» ακόμη ένα κρούσμα στην ΤΑΞΑΣ. Τα τρια πρώτα κρούσματα θεωρούνται “ορφανά”.

Στο μικρό χωριό του Αλμυρού, τη Μιτζέλα, όπου ο 69χρονος περνά με την οικογένειά του πολλούς μήνες έχει “παγώσει” ο χρόνος καθώς ο συνταξιούχος είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη κοινωνικότητα και έχει καθημερινά πολλές επαφές με τους κατοίκους, με αποτέλεσμα να επικρατεί μεγάλη ανησυχία. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα του τεστ και νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό, ενώ σχεδόν το μισό χωριό που είχε επαφή μαζί του θα υποβληθεί σε τεστ .

Στη Σκόπελο νεαρή καμαριέρα κόλλησε κορωνοϊό.

Το κρούσμα είναι «ορφανό» και προσήλθε για εξέταση μετά από συμπτωματολογία, ενώ καταγράφεται στο ίδιο ξενοδοχείο που στις 17 Ιουλίου είχε προσβληθεί από κορωνοϊό μάγειρας. Ωστόσο καμαριέρα και μάγειρας δεν είχαν έλθει σε επαφή.

Ο 39χρονος παραθεριστής στο Μούρεσι του Πηλίου από την Θεσσαλονίκη, έσπευσε για τεστ βέβαιος πως έφερε συμπτώματα κορωνοϊού, στο Νοσοκομείο του Βόλου. Λήφθηκαν όλα τα μέτρα, εξετάστηκε επιβεβαιώθηκε πριν λίγα λεπτά το τεστ και θα μεταβεί σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Ο καθηγητής κ. Γουργουλιάνης τόνισε πως ανέμενε να έχουμε ακόμα περισσότερα κρούσματα.

«Ο λόγος είναι ότι κάνουμε τώρα περισσότερα τεστ, μπορεί να φτάσουν και τα 24.000 τεστ την ημέρα, άρα είναι λογικό ότι θα εντοπιστούν και περισσότερα κρούσματα. Την άνοιξη δεν γινόταν αυτό να το κάνουμε γιατί δεν υπήρχαν τα υλικά να το κάνουμε εκείνη τη στιγμή. Η αύξηση των κρουσμάτων βέβαια είναι και διότι ο κόσμος έχει βγει έξω και έρχεται κοντά ο ένας στον άλλο.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι μια κατάσταση ‘χορού’ με τον ιό, έτσι θα πορευτούμε για τους επόμενους μήνες. Η μεταδοτικότητα του ιού έχει αυξηθεί, όμως κάτι αισιόδοξο που βλέπουμε είναι ο μικρός αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών. Και αυτό που συνήθως γίνεται, και έγινε και με τον SARS, είναι ότι όταν έγινε περισσότερο μεταδοτικός έκανε ήπια συμπτώματα και δεν σκότωνε, και έτσι δείχνει ότι θα γίνει και με αυτόν τον κορονοϊό. Όσον αφορά στα σχολεία, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ανοίξουν κανονικά. Τα δεδομένα που έχουμε για τα παιδιά είναι ότι μεταφέρουν τη νόσο πολύ λιγότερο από ότι φανταζόμασταν. Το να φοράνε μάσκα τα παιδιά των 6-7 ετών το βρίσκω υπερβολικό.

Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας αντιμετωπίζουμε αρκετά ύποπτα περιστατικά, έχουμε όμως λίγους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι περισσότεροι σε καλή κατάσταση. Στη ΜΕΘ δεν υπάρχει κανένας ασθενής.»



Ζαγορά Πήλιο