Οι Έλληνες “σώζουν την παρτίδα” στο Πήλιο για τον Δεκαπενταύγουστο – Με πληρότητες 95% οι παραθαλάσσιοι οικισμοί

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-08-14 13:41:15

Με πληρότητες στα ξενοδοχεία παραθαλάσσιων προορισμών σε Πήλιο και Παγασητικό που αγγίζουν το 95% , «γιορτάζεται» ο 15 Αύγουστος  στη Μαγνησία, με τις κρατήσεις να παραμένουν υψηλές μέχρι τις 18 του μήνα. Στους ορεινούς προορισμούς οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 40% και στα νησιά το 70%,ενώ το 80% των τουριστών είναι Έλληνες και ακολουθούν Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Γερμανοί.

Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Λεβέντης τονίζει πως η στο Νομό η διαφοροποίηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 καταγράφεται στα νησιά και στους ορεινούς προορισμούς, όπου οι πληρότητες δεν αντιπροσωπεύουν προηγούμενες χρονιές  ενώ τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες υψηλών προδιαγραφών που  έχουν υψηλά στάνταρ για την προστασία από covid  κυριαρχούν στις προτιμήσεις.
Με τις συνθήκες που επικρατούν δεν έχουμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά ένας μήνας δεν σώζει την παρτίδα μιας και ο Σεπτέμβρης δεν παρουσιάζει δυναμική.
Τα πλοία αναχώρησαν γεμάτα χθες για τα νησιά.
Αναλόγως με τα γεγονότα που αφορούν την αύξηση κροσυμάτων του κορωνοϊού και επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των πολιτών θεωρείται ικανοποιητική η ακτοπλοϊκή κίνηση, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική διαφοροποίηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η κίνηση στους δρόμους του Βόλου ήταν  αυξημένη, με μποτιλιαρίσματα λόγω της φυγής εκδρομέων προς το Πήλιο.
Τα προηγούμενα χρόνια οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις έστειλαν το μήνυμα προς όλους τους ταξιδιώτες για προσοχή στους δρόμους και στις εθνικές οδούς, ώστε να αποφευχθούν τα τροχαία ατυχήματα ή και δυστυχήματα. Ωστόσο τα δεδομένα φέτος είναι διαφορετικά, με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας να στέλνει το μήνυμά της για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
«Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι διαφορετικός. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας από την Covid-19 στις παραλίες. Η διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας είναι καθήκον όλων μας» ανέφερε.


Ζαγορά Πήλιο