Περισσότερα από 220 κενά στα σχολεία της Μαγνησίας – Θα καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-08-18 06:22:09

Την πρόσληψη περισσότερων από 220 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2020-2021 έχουν ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας οι δύο τοπικές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την κάλυψη κενών στα σχολεία.
Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί μέχρι και σήμερα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για τις περιοχές που θέλουν να προσληφθούν. Πέρσι είχαν προσληφθεί πανελλαδικά κοντά στους 40.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μέσα από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.
Και φέτος παρά τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή δεν αποκλείεται ο αριθμός των προσλήψεων να κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας και τους 30.000.
Το υπουργείο Παιδείας φέτος ζήτησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αποστείλουν τα στοιχεία με τα κενά που εμφανίζονται στα σχολεία και τους αναπληρωτές που χρειάζονται. Στόχος του είναι μέχρι τις 25 του μηνός να έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις, ώστε από την 1η Σεπτεμβρίου να τοποθετηθούν στα σχολεία και να γίνει η προετοιμασία για την υποδοχή των μαθητών στις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε και αρχίζουν τα μαθήματα.
Οι τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης απέστειλαν πριν λίγες ημέρες τα αιτήματά τους στο υπουργείο Παιδείας από τα οποία προκύπτει ότι συνολικά χρειάζονται πάνω από 220 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Πιο αναλυτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπάρχει ανάγκη για την πρόσληψη περίπου 65 εκπαιδευτικών. Από τις θέσεις αυτές οι έντεκα είναι για δασκάλους, όλες στα νησιά των Σποράδων, ειδικότερα σε Σκόπελο και Αλόννησο, οι 18 για νηπιαγωγούς για όλο τον Νομό, οι δέκα για καθηγητές πληροφορικής, από δύο θέσεις για καθηγητές μουσικής, αγγλικής και γερμανικής, περίπου δέκα θέσεις για καθηγητές εικαστικών και θεατρικής αγωγής, ενώ υπάρχουν άλλα δέκα κενά για την ειδική αγωγή.
Βέβαια είναι πολύ πιθανό τα κενά να αυξηθούν, καθώς θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος ανέφερε πως «τα κενά στα σχολεία ανέρχονται στα 65 και αφορούν τόσο τη γενική, όσο και την ειδική αγωγή. Μάλιστα με τους δεκάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που είχαμε στην ειδική αγωγή φέτος, μπορέσαμε και καλύψαμε αρκετά κενά. Εμείς αποστείλαμε τα αιτήματα πριν μια εβδομάδα και αναμένουμε τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών».
Αναφορικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν εκπαίδευση και αυτών που αποσπάστηκαν στον Νομό από άλλες Νομούς, ο κ. Πολύζος είπε ότι οι διαδικασίες αναμένεται να αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς θα πρέπει να συγκροτηθεί και το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά που πρέπει να καλυφθούν με αναπληρωτές ανέρχονται στα 158. Πολλά κενά περιλαμβάνονται στις ειδικότητες των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών. Ειδικότερα στην ειδικότητα των μαθηματικών υπάρχει ανάγκη για την πρόσληψη περίπου 20 αναπληρωτών εκ των οποίων οι δεκαπέντε στη χερσαία Μαγνησία και οι υπόλοιποι στις Σποράδες. Επίσης στον κλάδο των φυσικών επιστημών υπάρχουν ανάγκες για 20 αναπληρωτές στη χερσαία Μαγνησία και άλλοι πέντε με επτά στις Σποράδες. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας επισήμανε πως σε αυτή φάση δεν θα ζητηθούν αναπληρωτές φιλόλογοι, καθώς ήρθαν αρκετοί με απόσπαση.
Στα προαναφερθέντα 220 και πλέον κενά και των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης δεν έχουν υπολογιστεί οι ανάγκες για την Παράλληλη Στήριξη και τις Τάξεις Υποδοχής.



Ζαγορά Πήλιο