Μεγάλο αναπτυξιακό έργο η σύνδεση των παραλίων Αν. Πηλίου – Λάρισας

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2017-08-11 05:30:57

Μεγάλο αναπτυξιακό έργο θεωρείται η σύνδεση των παραλίων ανατολικού Πηλίου και Λάρισας και οι φορείς είναι θετικοί στην προοπτική αυτή, που θα δώσει νέα ώθηση στην περιοχή, αν και έχουν επιφύλαξη για την αποτελεσματικότητα της κεντρικής διοίκησης και ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλίες η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Τα παραπάνω ανέφεραν στο «Ράδιο Ένα» ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης και ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Κώστας Λεβέντης, που δραστηριοποιούνται στο ανατολικό Πήλιο και θυμούνται εδώ και χρόνια τη διεκδίκηση αυτή της Μαγνησίας.
Ο Πατής Κουτσάφτης δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου τόνισε ότι είναι μια πολύ παλιά διεκδίκηση της Μαγνησίας, αλλά υπήρξαν εμπλοκές για το περιβαλλοντικό ζήτημα, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις για το συγκεκριμένο δρόμο από το Βόλο.
Ο δήμαρχος τόνισε, ότι αν το έργο γίνει, πρέπει να έχει λόγο η τοπική κοινωνία και ο δρόμος να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και να αφορά έναν ήπιο ημιορεινό δρόμο που θα μπορεί να ενώσει δύο μεγάλες τουριστικές περιοχές όπως ο Αγιόκαμπος και το Πήλιο με πρόσβαση και στα νησιά των Σποράδων από τον Πλατανιά. Ο ίδιος είπε, ότι πρέπει να το διαχειριστούμε με πολύ μεγάλη προσοχή.
«Επειδή έχουμε ακούσει πάρα πολλά, πρέπει να δούμε τη μελέτη, να γίνει κοινή σύσκεψη, να μπει μπροστά ο περιφερειάρχης, ώστε να γίνει μια σοβαρή διεκδικητική πρόταση», τόνισε.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η πρόταση αυτή πρέπει να προχωρήσει να συμμετάσχουν και οι δήμαρχοι με οποιονδήποτε τρόπο, πάντα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, ώστε να είμαστε σοβαροί διεκδικητές.

Αλλάζει το τοπίο της ανατολικής Θεσσαλίας
Ο Κώστας Λεβέντης αντιπρόεδρος Επιμελητηριακού Ξενοδοχείου, τόνισε ότι ο Σύλλογος Παραλίων Ν. Λάρισας πήγε στην υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά και κατέθεσε αυτό το αίτημα και «η υπουργός έβγαλε τη φωτογραφία, γιατί έχει βγάλει και φωτογραφίες για άλλα θέματα, δε μου δίνει καμία, μα καμία εγγύηση ότι πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα».
Το έργο, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη είναι αναπτυξιακό, καθώς πρόκειται για μια ομοειδή φυσική ενότητα, η οποία κόβεται και για να την ακολουθήσει κάποιος πρέπει να κάνει έναν γύρο για να συνεχίσει. Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή η σύνδεση θα έφερνε μεγάλη ανάπτυξη στις δύο περιοχές, καθώς η ανάπτυξη του Πηλίου θα παρακινούσε και την ανάπτυξη των παραλίων της Λάρισας μαζί με τον Κίσσαβο, από το δέλτα Πηνειού και μετά και θα μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα.
«Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην παρούσα φάση για τέτοια έργα. Κι εμείς στη συνάντηση που είχαμε τον κ. Σπίρτζη και την κ. Κουντουρά για το αεροδρόμιο, μας είχαν πει ότι θέλουν συγκεκριμένα πράγματα και σε 15 μέρες θα απαντούσαν, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.
Ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει Μαγνησία και Λάρισα για τον τουρισμό, αλλά περιοχή που είναι η ανατολική Θεσσαλία, που δεν μπορεί να μην έχει οδική σύνδεση με τον προορισμό. Από εκείνα τα χρόνια, πρόσθεσε, έχει ολοκληρωθεί η ΠΑΘΕ και αναζητούμε άλλες προσβάσεις και η σύνδεση των παραλίων είναι περιφερειακός σχεδιασμός, που θα γίνει εθνικός για να μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα.
Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι αυτή η δυναμική αν οργανωθεί από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας ή από τους βουλευτές θα πρέπει να αναδειχτεί, καθώς το έργο είναι φοβερά σημαντικό και θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια το τοπίο στην ανατολική Θεσσαλία. Ειδικά για την περιοχή της Λάρισας, όπου Αγιόκαμπος, παράλια Κισσάβου δεν έχουμε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και προσβάσεις, το έργο θα ωφελήσει πάρα πολύ και θα συμπαρασύρει και το Πήλιο.
Η σύνδεση, ανέφερε, θα γίνει με το Μαυροβούνι, τα βασιλικά κτήματα, το Πολυδένδρι και μια παρθένα περιοχή, που έχει μεγάλη σημασία στο φυσικό τοπίο, όπως και άλλα χωριά του Πηλίου όπως Κεραμίδι και Πουρί ενώ θα συντομεύσει σημαντικά τη διαδρομή Αγιόκαμπου – ανατολικού Πηλίου, σε 30-45 λεπτά, αντί για τρεις ώρες που απαιτείται σήμερα μέσω Λάρισας και Βόλου.



Ζαγορά Πήλιο