Για τους εργάτες γης ενημερώνει ο δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-08-27 09:16:17

Για τους εργάτες γης ενημερώνει με ανακοίνωσή του, ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου. Όπως τονίζει, «όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να απασχολήσουν αλλοδαπούς εργάτες γης για την περίοδο της συγκομιδής των προϊόντων θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία, σύμφωνα με ενημέρωση από το ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:
Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να απασχολήσουν αλλοδαπούς εργάτες γης για την περίοδο της συγκομιδής των προϊόντων θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία, σύμφωνα με ενημέρωση από το ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:
1. ΛΗΨΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ εκάστου εργαζόμενου σε φωτοτυπία (με email ή fax) προς υποβολή, το οποίο επισυνάπτεται στην αίτηση.

2. ΑΙΤΗΣΗ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας – Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Μαγνησίας στην οποία θα δηλώνουν υπεύθυνα ότι επιθυμούν να καλέσουν πολίτες τρίτων χωρών με σκοπό την εποχική απασχόλησή τους στην αγροτική οικονομία. Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρεται επακριβώς το Ονοματεπώνυμο κάθε εργαζομένου, ο αριθμός Διαβατηρίου, η Ιθαγένεια και άλλα προσωπικά του στοιχεία (Ονόματα Γονέων, κλπ). Σύμφωνα με τα παραπάνω, εννοείται ότι οι παραγωγοί γνωρίζουν ποιους εργάτες γης πρόκειται να απασχολήσουν.

3. ΠΛΗΡΩΜΗ 100 ΕΥΡΩ σε Ηλεκτρονικό παράβολο (κωδ. 2113) και αποδεικτικό καταβολής του για κάθε πολίτη τρίτης χώρας ξεχωριστά, το οποίο εισπράττεται υπέρ Δημοσίου και δεν επιστρέφεται. Το αποδεικτικό καταβολής επισυνάπτεται στην αίτηση.

4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ στην οποία δηλώνουν σύμφωνα με διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, ότι: α. Θα απασχολήσουν τον/ τους κατωτέρω πολίτη/ες τρίτης χώρας για περίοδο απασχόλησης τουλάχιστον 20 ημερών από την είσοδό του στην ελληνική επικράτεια. β. Θα καταβάλουν το σύνολο των απαιτούμενων ασφαλιστικών εισφορών. γ. Θα αναλάβουν τις προβλεπόμενες δαπάνες εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 80 του Ν. 3386/2005 (Α΄ 212). δ. Θα εκπληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων τους, όπως αυτές απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για τη σύναψη της σύμβασης εργασίας, την οποία λόγω έκτακτων αναγκών, αδυνατούν να συνάψουν εγκαίρως για την αντιμετώπιση των αναγκών της εκμετάλλευσής τους. ε. Θα παρέχουν επαρκές κατάλυμα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

5. ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΟΣΔΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ.
Η αίτηση, η Υπεύθυνη Δήλωση, φωτ. ταυτότητας εργοδότη, φωτ. διαβατηρίου αλλοδαπού/ών και όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποστέλλονται μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς (courier) ή συστημένη επιστολή των ΕΛΤΑ στην Δ/νση : ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, Δημητριάδος 95 – ΒΟΛΟΣ, 2ος Όροφος

-Επίσης οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για κορωνοϊό 72 ώρες ή και λιγότερο από την ημέρα εισόδου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις.
-Η απάντηση αποστέλλεται σε 2-3 ημέρες στην Ηλεκτρονική Δ/νση (email) που δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, ώστε αμέσως μετά να ειδοποιήσουν τον/τους αλλοδαπό/ούς να προσέλθουν στην δηλωθείσα πύλη εισόδου έχοντας μαζί τους πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης νόμιμα επικυρωμένο και μεταφρασμένο.
-Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναλαμβάνει κάθε παραγωγός ατομικά χωρίς εμπλοκή φορέων (π.χ. Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ή/ και Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς). Οι παραγωγοί δικαιούνται να εξουσιοδοτούν τρίτο πρόσωπο προς υλοποίηση της διαδικασίας.

The post Για τους εργάτες γης ενημερώνει ο δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο