“Ύμνος” στο Πήλιο από τη Daily Mail: “Ευτυχώς δεν είναι στους τουριστικούς προορισμούς”

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-09-01 07:48:51

O Tim Bouverie, ταξίδεψε στο Πήλιο, προκειμένου να κάνει ένα “μακρύ οδοιπορικό ελευθερίας“, μετά τους πολλούς μήνες της καραντίνας στη Βρετανία. Το Πήλιο δεν είναι στη λίστα με τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, και ευτυχώς, αναφέρει, περιγράφοντας το ταξίδι του ως μία “ελληνική Οδύσσεια” με τοπία που δεν έχουν αλλοιωθεί από τον τουρισμό, όμορφα χωριά που απλώνονται στα βουνά και ήσυχες ταβέρνες. Περιγράφει τις περιπέτειές του να προσανατολιστεί και να προσαρμοστεί στις ανάγκες αναρρίχησης του τοπίου (προειδοποιώντας τον αναγνώστη πως για να έρθει εδώ πρέπει να έχει ένα πολύ καλό ζευγάρι παπούτσια για οδοιπορία, αν θέλει να χαρεί την φύση πραγματικά) αλλά και τις ανταμοιβές που προσφέρει το τοπίο, όταν βγάζει σε μία όμορφη παραλία.

“Οι παραλίες του Αγίου Ιωάννη, είναι πανέμορφα κρυστάλλινες και διαθέτουν πολλές ταβέρνες” γράφει και επαινεί τις παραλίες της Νταμούχαρης και της Φακίστρας, “τις δύο καλύτερες που έχω επισκεφτεί στην Ελλάδα”, όπως αναφέρει. Εντυπωσιασμένος μένει και από την Τσαγκαράδα και το ξενοδοχείο τους, ένα κτίριο του 19ου αιώνα, γεμάτο τηλεσκόπια και βιβλία, στο οποίο μπορεί κανείς να πάρει το τσάι του ή ένα ποτό σε ένα πραγματικό “δεντρόσπιτο“. Τα δέντρα είναι ιδιαίτερα στο Πήλιο, γράφει ο ίδιος, περιγράφοντας δάση που φτάνουν ως τη θάλασσα και κυρίως τα μεγάλα πλατάνια που αποτελούν το έμβλημα των πλατειών στα χωριά. “Ακόμη και αν δεν είστε θαυμαστής των δέντρων, σας προκαλώ να μην νιώσετε δέος μπροστά από το γιγαντιαίο πλατάνι που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Είναι πάνω από χιλίων χρόνων και 58 πόδια, σε διάμετρο. Πρόκειται για το είδος του φυσικού θαύματος, που πιστοποιεί πως το Πήλιο ήταν η κατοικία των θεών”, αναφέρει.

Στις Μηλιές, όπου φτάνει με φουσκάλες στις πατούσες και γόνατα “που δεν φαίνονται πια να λειτουργούν καν” απολαμβάνει ένα υπέροχο πιάτο με λουκάνικα, πιπεριές και μελιτζάνες και μία γνωστή ελληνική μπύρα που έκανε “καλό στις αρθρώσεις του”. “Νιώθω τυχερός και χαρούμενος που μετά από αυτές τις πέντε ημέρες, θα ακολουθήσουν μερικές ακόμη, κατά τις οποίες θα ξεκουραστώ στην Κύθνο. Όμως το Πήλιο ήταν μία αποκάλυψη: Ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη που έχει επισκεφτεί και μία απόδειξη πως μπορώ κι εγώ να επιβιώσω ενός οδοιπορικού. Με ένα ζευγάρι σωστά παπούτσια, θα το έκανα ξανά”, καταλήγει.

Διαβάστε το άρθρο της DAILY MAIL

Πηγή: www.flash.gr



Ζαγορά Πήλιο