Μείωση 50% στα μισθώματα των κάμπινγκ στο Ανατολικό Πήλιο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-09-04 09:20:43

Μείωση σε ποσοστό 50%, για ένα έτος, του μισθώματος των ακινήτων (χρήσης camping) που βρίσκονται στον οικισμό Αγίου Ιωάννη της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου και στον οικισμό Χορευτού της Κοινότητας Ζαγοράς, μετά από σχετικό αίτημα των μισθωτών, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με απόφασή της ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο την παροχή γνωμοδότησης σχετικά με αίτημα των κ.κ. Νικολάου Μπασματζίδη και Λουκά Κουρελά περί μείωσης του μισθώματος των ακινήτων που βρίσκονται στον Άγιο Ιωάννη και στο Χορευτό αντίστοιχα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου (campings).
Έπειτα από τη γνωμοδότηση του δικηγορικού γραφείου, δύναται να πραγματοποιηθεί μείωση των μισθωμάτων λόγω ειδικών συνθηκών και της σχετικής νομολογίας, η οποία αναφέρεται στο εν λόγω γνωμοδοτικό σημείωμα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Χιώτης Δημήτριος, έθεσε υπόψη του Σώματος τη νομική γνωμοδότηση επί του θέματος και ανέφερε τα παρακάτω :
«Οι εν λόγω μισθωτές, δικαιούνται πιθανότατα με βάση τον νόμο τη μείωση 40% στο μηνιαίο μίσθωμα λόγω κορωναϊου, καθόσον βρίσκονται στους πληττόμενους ΚΑΔ, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 μέχρι και σήμερα. Όπως ανέφερε ο κ. Μπασματζίδης δεν έχουν κάνει χρήση της δυνατότητας αυτής, καθόσον το μίσθωμά τους είναι ετήσιο και όχι μηνιαίο. Εφόσον λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο χορηγήσει την αιτούμενη μείωση ποσοστού 50% για ένα έτος, τότε οι αιτούντες θα πρέπει να δεσμευτούν ότι δεν θα κάνουν χρήση της ανωτέρω εκ του Νόμου μείωσης λόγω κορωνοϊού. Αν γίνει χρήση αυτής της μείωσης από μέρους τους, τότε δεν θα ισχύσει η μείωση του 50% που θα χορηγήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ζαγοράς, κ. Κοντογιώργος Απόστολος, ανέφερε τα παρακάτω:
«Προτείνω να πάμε σε μια πιο ρεαλιστική πρόταση για μείωση 40% για ένα έτος, όπως προβλέπει ο Νόμος, για να μην υπάρχει κίνδυνος να απορριφθεί η απόφαση από την Αποκεντρωμένη».
Υπέρ της μείωσης σε ποσοστό 50%, για ένα έτος, του μισθώματος των ακινήτων (χρήσης camping) που βρίσκονται στον οικισμό Αγίου Ιωάννη της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου και στον οικισμό Χορευτού της Κοινότητας Ζαγοράς, ψήφισαν όλοι οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, με την επισήμανση ότι σε περίπτωση που γίνει χρήση, από τους αιτούντες μισθωτές, της μείωσης του ποσοστού 40% για τους πληττόμενους ΚΑΔ, λόγω κορωνοϊού, για το προβλεπόμενο εκ του νόμου χρονικό διάστημα, δεν θα ισχύει η παρούσα μείωση που χορηγείται από το Δημοτικό Συμβούλιο.



Ζαγορά Πήλιο