Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική μετά τη φωτιά στο Πουρί (φωτογραφίες)

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-09-10 05:09:19

Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική υπηρεσία, παρά το γεγονός ότι τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα στο Ανατολικό Πήλιο, αυτή τη φορά όχι από ανθρώπινο παράγοντα, αλλά από άγνωστη αιτία σε εν κινήσει φορτηγάκι που μετέφερε φιάλες ασετιλίνης και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά ξέφυγε από τις δύο πλευρές του δρόμου στο δάσος, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, για να αντιμετωπιστεί η αναπάντεχη πυρκαγιά.
Όπως ανέφερε το χθεσινό ρεπορτάζ, «η Πυροσβεστική ενημερώθηκε αργά το απόγευμα για φωτιά σε φορτηγάκι που μετέφερε μπουκάλες ασετιλίνης, από άγνωστη αιτία και ενώ ήταν εν κινήσει.
Για φωτιά σε φορτηγάκι που μετέφερε μπουκάλες ασετιλίνης, από άγνωστη αιτία μεταξύ Πουρίου και Μακρυράχης, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου αργά το απόγευμα.
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, οι πυροσβέστες πήγαν έγκαιρα στο σημείο, λόγω του εύφλεκτου φορτίου και πρόλαβαν να απομακρύνουν τις μπουκάλες, αλλά το φορτηγό καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ωστόσο η φωτιά ξέφυγε στο πάνω και στο κάτω μέρος του δρόμου, στο δάσος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να σημάνει συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα με 17 άνδρες, μεταξύ των οποίων και πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Β’ ΒΙ.ΠΕ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η φωτιά κάτω από το δρόμο οριοθετήθηκε και είναι υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι πυροσβέστες στη συνέχεια αντιμετώπισαν ένα μέτωπο φωτιάς περίπου 50 μέτρων από την πάνω πλευρά του δρόμου στο δάσος.
Η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπό μερικό έλεγχο, λίγο πριν τις 10 το βράδυ και η καμένη δασική έκταση υπολογιζόταν σε 25 – 20 στρέμματα».

The post Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική μετά τη φωτιά στο Πουρί (φωτογραφίες) appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο