Παν. Κουτσάφτης: Έγινε έκρηξη σε μια φιάλη οξυγόνου που βρισκόταν στο όχημα

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2020-09-10 10:06:08

Το γεγονός ότι η μια από τις δύο φιάλες οξυγόνου, εξερράγη, από τη φωτιά που ξέσπασε στο όχημα εταιρίας που φτιάχνει το έργο του δρόμου στην περιοχή, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά στο δάσος, επισήμανε ο Παναγιώτης Κουτσάφτης δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ.
Όπως είπε, η φωτιά ξέσπασε στη θέση «Καλοκαιρινός» που είναι στη διαδρομή Ζαγοράς – Πουρίου, φέρεται να ξεκίνησε από ένα μηχάνημα που δούλευε στο σημείο για αποκατάσταση της ζημιάς στο δρόμο από τις πλημμύρες.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο δρόμο υπήρχε ένα γερανοφόρο, που μόλις το συνεργείο εργαζομένων έκλεισε για να σχολάσει πήρε φωτιά, κάτω από άγνωστες συνθήκες.
«Το όχημα είχε στο εσωτερικό του δύο φιάλες οξυγόνου, η μια από τις οποίες εξερράγη, ευτυχώς χωρίς να περνάει κάποιος από το σημείο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά, να μεταδοθεί ένθεν και ένθεν του δρόμου», τόνισε ο κ. Κουτσάφτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από την πάνω πλευρά του δρόμου έγινε άμεση επέμβαση και η φωτιά κρατήθηκε, ενώ από την κάτω πλευρά του δρόμου η φωτιά ξέφυγε.
Ο κ. Κουτσάφτης ευχαρίστησε τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους πολίτες με τα ψεκαστικά, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα του Πυροσβεστικού Σταθμού που ιδρύθηκε εδώ και δύο μήνες στην Τσαγκαράδα, που επενέβησαν στο σημείο σε 20-25 λεπτά και έδωσαν στους δημότες το αίσθημα ασφάλειας.
Ο δήμαρχος ζήτησε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Τσαγκαράδας, να γίνει όπως πρέπει, να εκπαιδεύει τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, να είμαστε ρεαλιστές και αποτελεσματικοί, καθώς και να λειτουργούν τα πρωτόκολλα. Ο κ. Κουτσάφτης δήλωσε ότι «είμαστε τυχεροί που δεν χτύπησε άνθρωπος από την έκρηξη και εκείνη την ώρα δεν φυσούσε αέρας, γιατί κάποια στιγμή που φύσηξε, επεκτάθηκε η φωτιά» και στάθηκε στην άμεση αντίδραση των πυροσβεστών και των πολιτών, γιατί η φωτιά ξέσπασε σε σημείο που ήταν δύσβατο και είχε πολύ πυκνή βλάστηση.

The post Παν. Κουτσάφτης: Έγινε έκρηξη σε μια φιάλη οξυγόνου που βρισκόταν στο όχημα appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο