Δύο θάνατοι από κορωνοϊό στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2020-10-03 08:17:14

Σοκ προκάλεσε χθες στην τοπική κοινωνία του Βόλου ο θάνατος δύο ανθρώπων από κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 68χρονο συνταξιούχο που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και μία 65χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Χθες το πρωί σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν 65χρονη Βολιώτισσα, μητέρα τριών παιδιών. Αιτία θανάτου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό, ήταν ο κορωνοϊός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ιό έχει ασθενήσει και ο σύζυγός της. Η κηδεία της έγινε χθες στο κοιμητήριο του «Κούκου», σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα προστασίας, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ισχύει γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Είναι η πρώτη κηδεία ασθενούς από κορωνοϊό που έγινε στον «Κούκο».
Σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί, ο κορωνοϊός έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως ιδιαιτέρως λοιμώδες νόσημα. Γι’ αυτό και η σορός μεταφέρθηκε με διπλό σάκο και η ταφή έγινε σε σφραγισμένο φέρετρο. Η κηδεία εκ μέρους του γραφείου τελετών και του προσωπικού του κοιμητηρίου έγινε με ειδικές στολές, μάσκες και προστατευτικά γάντια.
Το βράδυ στις 7.30 κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας 68χρονος. Πρόκειται για επιχειρηματία, ο οποίος τους περισσότερους μήνες του χρόνου διέμενε στο εξοχικό του σπίτι σε παραθαλάσσιο χωριό της νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Ο 68χρονος ασθένησε στις αρχές Αυγούστου από κορωνοϊό, μεταφέρθηκε αμέσως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου μετά τρεις ημέρες από την εισαγωγή του νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε καθημερινά επιδείνωση και κατέληξε χθες. Από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον δεν είχε ασθενήσει κανείς.



Ζαγορά Πήλιο