Στα θρανία ξανά 15.000 μαθητές στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-11 05:44:56

Στα σχολεία επιστρέφουν σήμερα κοντά στους 15.000 μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μαγνησίας.  Σημειώνεται πως τα σχολεία της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έκλεισαν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου λόγω της διασποράς του ιού στην κοινότητα και έκτοτε οι μαθητές έκαναν τηλεκπαίδευση τις μεσημεριανές ώρες σε ένα εγχείρημα που δεν είχε πραγματοποιηθεί ξανά, αλλά τελικά παρά τις δυσκολίες υλοποιήθηκε ομαλά.  Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται με την ελπίδα να μπορέσουν οι μαθητές να βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο, όπως είναι το σχολείο και παράλληλα να μην υπάρξει διασπορά του ιού.

“Τα σχολεία είναι ήδη έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τους μαθητές” τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος και συμπλήρωσε πως “προμηθεύτηκαν τις απαιτούμενες ποσότητες αντισηπτικών, έγιναν οι καθαρισμοί που χρειάζονται και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την καλύτερη προστασία από την πανδημία”.  Ο ίδιος συμπλήρωσε πως “οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης η οποία διήρκησε όσο τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά ήταν κλειστά. Ωστόσο η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία και αυτό το γνωρίζουν όλοι”.

Συνολικά 212 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στα rapid tests που έγιναν προχθές στον Βόλο και τα οποία ήταν όλα αρνητικά.  Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου άρχισαν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία ήταν εξ αποστάσεως.

Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης επισήμανε πως η έναρξη έγινε χωρίς προβλήματα με τις πλατφόρμες να λειτουργούν κανονικά.  Ο τρέχων μήνας είναι και καθοριστικότερος για τη βαθμολόγηση των μαθητών, καθώς αναμένεται να μπουν και τα διαγωνίσματα, ώστε να διαμορφωθεί και τελική εικόνα για τις επιδόσεις.  Πάντως, όπως αναφέρουν ο διευθυντής, πλέον οι μαθητές έχουν κουραστεί από τους δύο μήνες τηλεκπαίδευσης και επιθυμούν διακαώς την επιστροφή τους στο σχολείο.  Για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσουν τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.
Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.  Οι μαθητές θα φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα τους, όπως βέβαια και οι εκπαιδευτικοί ενώ οι γονείς για τη μετάβασή τους στο σχολείο θα συμπληρώνουν τον κωδικό τέσσερα.Ζαγορά Πήλιο