«Κόντρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τουριστική προβολή σε Ζαγορά- Μούρεσι

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-13 08:47:11

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφιών αποτέλεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς- Μουρεσίου, ο απολογισμός δράσεων για το 2020 και ο προγραμματισμός για το 2021 της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τους επικεφαλής των μειοψηφιών να διαφωνούν στον τρόπο χειρισμού του θέματος από τη Δημοτική Αρχή.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Σουλδάτος Απόστολος, παρουσίασε έντυπο και φωτογραφικό υλικό προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων τόσο για τον απολογισμό των δράσεών της για το έτος 2020 όσο και για τον προγραμματισμό των δράσεών της και των εκθέσεων για το έτος 2021.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά τόνισε πως «θεωρούμε πως ο τρόπος με τον οποίο εισάγετε το θέμα από την ομάδα πλειοψηφία είναι αδόκιμος και λανθασμένος. Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι ο απολογισμός των δράσεων της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου μας για το έτος 2020 και ο προϋπολογισμός για το 2021 είναι κορυφαίας σημασίας και αξίας για την παράταξή μας και ως φαίνεται δεν αντιμετωπίζεται από τη δημοτική αρχή με τη δέουσα σοβαρότητα αφού έρχεται τελευταία ώρα και σαν θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως.
Κρίνουμε πως δεν είναι ορθός και δόκιμος ο τρόπος εισαγωγής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένας οδηγός 86 σελίδων εν πολλοίς ακατάληπτος από τον κοινό νου, που περιέχει διαγράμματα, γραφήματα, στατιστικά, διαφημιστικά, καταγραφή στοιχείων καταλυμάτων και άλλων στοιχείων τα οποία καμία σύνδεση μεταξύ τους δεν έχουν».

Η ίδια, παράλληλα, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τον συγκεκριμένο οδηγό θα έπρεπε να συνοδεύει μια εισήγηση και να εξηγεί με εύληπτο και ευκρινή τρόπο ποιες ήταν οι συγκεκριμένες δράσεις που υλοποιήθηκαν, ποιο είναι το χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε για την τουριστική προβολή του δήμου μας το έτος 2020 και ποιος ο απολογισμός αυτών, ποιες είναι οι στοχεύσεις του νέου έτους 2021 με βάσει την εμπειρία των προηγούμενων ετών και ποιες είναι οι δράσεις που έχουν δρομολογηθεί για το 2021 που αφορούν στην προστασία των επιχειρήσεων τουρισμού του δήμου μας εν όψει της καραντίνας που θα ισχύσει και για αυτό τον χρόνο».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βασ. Τσαπράζης ανέφερε ότι «έχουμε διαφορετική άποψη για τον τουρισμό. Θεωρούμε ότι υπάρχει διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης. Διαφωνούμε με τη λογική να ζητάμε από τους επιχειρηματίες να βάλουν τα δικά τους προσπέκτους. Να δώσουμε χώρο στα νέα παιδιά και στους νέους επιχειρηματίες της περιοχής. Να έχουμε αγροτουρισμό. Για τους παραπάνω λόγους καταψηφίζουμε την παρούσα απόφαση» προσέθεσε.

Απαντώντας ο κ. Σουλδάτος τόνισε πως «οι εκθέσεις είναι τουριστικές και εναλλακτικού τουρισμού. Αν έχει ο κ. Τσαπράζης να προτείνει κάποια έκθεση αγροτουρισμού για να συμμετέχουμε, να το κάνει. Στις εκθέσεις πάμε για την προβολή του Δήμου», ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Κων. Βασταρδής τόνισε πως «ο τρόπος προβολής του Δήμου μας μαζί με τον Δήμο Βόλου και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου είναι πολύ καλός. Μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια διαφήμιση. Να φέρουν οι μειοψηφίες γραπτώς τις προτάσεις τους. Συγχαρητήρια στον κ. Σουλδάτο».



Ζαγορά Πήλιο