Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου: Με απόλυτη επιτυχία η ασφαλής επαναλειτουργία

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2021-01-13 18:03:35

Σε πλήρη εφαρμογή με απόλυτη επιτυχία βρίσκεται ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου για την ασφαλή επαναλειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, χωρίς προβλήματα, συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων, με την Δημοτική Αρχή να μεριμνά και να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά ενδεχόμενες ελλείψεις μαθητών σε τεχνικό εξοπλισμό.
Αξιοποιώντας με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και τρόπο δίκαιο δημόσιες πιστώσεις για προμήθειες υλικών, εξοπλισμού κ.α. κατά του κορονοϊού, η Δημοτική Αρχή διατηρεί ασφαλείς, καλοσυντηρημένες και εξοπλισμένες όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες. Σε καθημερινή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Απ. Σουλδάτος και Κων. Βασταρδής, λειτουργούν συντονισμένα και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους.
Ο Δήμος μας τοποθετείται από τους επιστήμονες στην κορυφή των ασφαλών περιοχών από κορονοϊό υλοποιώντας σχεδιασμούς σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενώ και στον χώρο της εκπαίδευσης τηρεί αυστηρά πρωτόκολλα με απολυμάνσεις, σχολαστικούς καθαρισμούς, διάθεση μέσων κ.α.
Αναφορικά με το νέο αφήγημα παραπληροφόρησης, τα fake news της μείζονος μειοψηφίας για την τηλεκπαίδευση, επισημαίνουμε πως πρόκειται για μια ακόμη αλλεργική αντίδρασή της στην αλήθεια και τις θετικές ειδήσεις. Η διαρκής μικροκομματική μιζέρια τους και η επένδυση στην καταστροφή, έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα την οποία βιώνουν όλοι οι πολίτες. Με διακριτικότητα και προσοχή στα προσωπικά δεδομένα και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους κάθε εκπαιδευτικής μονάδας, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών κ.κ. Κων. Βασταρδής και Απ. Σουλδάτος, εξασφάλισαν τεχνολογικό εξοπλισμό ή κάρτες δεδομένων κ.α. σε περιπτώσεις μαθητών που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσουν.
Κανένας μαθητής, καμιάς βαθμίδας δεν έχει αναφέρει στο σχολείο του ή στις υπηρεσίες του Δήμου πρόβλημα για την τηλεκπαίδευση και δεν έχει επιλυθεί με διάθεση υπολογιστών κ.λπ. Με νοικοκυρεμένα οικονομικά, χωρίς να επιβαρύνουμε με δανεικά τους δημότες, όπως γίνονταν στο παρελθόν, με αξιοποίηση πόρων, με διαφανή και δίκαιη διαχείριση, αναβαθμίζουμε ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες για ευρύτερη χρήση από δημότες και επισκέπτες. Σε αυτή την δοκιμασία δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του.
Αφήνουμε πίσω τον μικρόκοσμο της κ. Μ. Σαμαρά και προχωράμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε και αυτή την μάχη. Έχουμε δοκιμαστεί στα δύσκολα. Με ομοψυχία και αποφασιστικότητα θα τα καταφέρουμε και σε αυτή την πρόκληση.

The post Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου: Με απόλυτη επιτυχία η ασφαλής επαναλειτουργία appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο