Η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου για την απόσπαση της οδοντιάτρου από το Κ.Υ. Ζαγοράς

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2021-01-14 18:37:26

Η υποβάθμιση και απαξίωση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου συνεχίζεται από την Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς σε ένα κτίριο ακατάλληλο για ιατρικές υπηρεσίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές. Τελευταία εξέλιξη είναι η απόσπαση της οδοντιάτρου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, η οποία στελέχωσε το Κέντρο Υγείας πρόσφατα, πριν από περίπου δύο μήνες, καθώς η αίθουσα του οδοντιατρείου είναι ακατάλληλη για χρήση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.
Σύμφωνα με την παράταξη, παρόλο που υπάρχει καινούριος εξοπλισμός (οδοντιατρική καρέκλα, υλικά κτλ.) εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια παραμένει στο κουτί, αχρησιμοποίητος. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί καθώς στο κτίριο μπάζουν νερά από την οροφή, τα κουφώματα έχουν σαπίσει, το ίδιο και οι τοίχοι.

Η ΛΑΣ τόνισε ότι οι ευθύνες της Κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας και της παροχής χαμηλού επιπέδου Υγείας στο λαό είναι τεράστιες. Ευθύνες όμως έχουν τόσο η Υγειονομική Περιφέρεια για καθυστερήσεις στην επισκευή του κτιρίου, όσο και η Δημοτική Αρχή η οποία αλληθωρίζει συνειδητά, κάνει πως δεν βλέπει, μπροστά την απαξίωση του κέντρου Υγείας, ενώ όλοι όσοι ευθύνονται για την τραγική κατάσταση, μετακυλύουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο.
«Αποδεικνύεται πρόκληση για το λαό της περιοχής μας, το γεγονός ότι οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές χαρίζουν (!) κάθε τόσο μάσκες και αντισηπτικά στο Κέντρο Υγείας, με τη Δημοτική αρχή να τους δίνει συγχαρητήρια για το φιλάνθρωπο.. έργο τους. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να κρύψει την κατάντια του κτιρίου, αποφάσισε να δωρίσει μεταλλικό κουτί, container (!), τύπου εργοταξίου, για τις δύσκολες ώρες της πανδημίας, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του Κέντρου Υγείας καθίσταται μη λειτουργικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η ΛΑΣ ζητά εδώ και τώρα την επισκευή του κτιρίου και την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών. Να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και του ασθενοφόρου. Κάλυψη των εφημεριών και λειτουργία των αποκεντρωμένων ιατρείων στα χωριά του Δήμου και να δημιουργηθούν κινητές μονάδες για κατ οίκον επισκέψεις που να συνδέονται με το Κέντρο Υγείας.

The post Η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου για την απόσπαση της οδοντιάτρου από το Κ.Υ. Ζαγοράς appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο