Κων. Μαραβέγιας: Στηρίζει το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για το κτηματολόγιο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-15 17:10:49

Την ανάγκη να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων στο Κτηματολόγιο, υπογραμμίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με Αναφορά του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη.

Ο κ. Μαραβέγιας ζητεί, συγκεκριμένα, να εξεταστεί θετικά το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων Διόρθωσης/Ένστασης κάτοικων Εσωτερικού που λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2021, καθώς και της προθεσμίας επανεξέτασης του συνόλου των δασικών χαρτών των οποίων η αρχική κύρωση, για μέρος της περιοχής, έγινε στις 14/2/2018.

Η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς διαμαρτύρεται ότι, με αφορμή του Κτηματολόγιο, οι αγρότες της περιοχής καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη κυκεώνα γραφειοκρατίας, καθώς για άλλη μια φορά τίθεται υπό αίρεση το καθεστώς των αγροκτημάτων, μετά την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών.

Συγκεκριμένα, στο Κτηματολόγιο δεν περιλαμβάνεται καμία από τις ενέργειες διόρθωσης στις οποίες είχαν προβεί πριν από λίγα χρόνια οι παραγωγοί, για την ορθή αποτύπωση της αγροτικής ιδιοκτησίας τους στους δασικούς χάρτες. Όλες οι εκτάσεις που χαρακτηρίστηκαν δασικές με την ανάρτηση του δασικού χάρτη Μαγνησίας, παρά τις προβλεπόμενες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, το Κτηματολόγιο τις αποτυπώνει και πάλι ως δασικές και απαιτεί από τους πολίτες να υποβάλουν εκ νέου ενστάσεις γι’ αυτές. Θα απαιτηθεί, δηλαδή, για όσα αγροτεμάχια παρουσιάζονται ως δασικά, ενώ δεν είναι, να ακολουθηθεί για την ένσταση παρόμοια στοιχειοθέτηση με αυτή των δασικών χαρτών. Σημειώνεται ότι, αναμένεται να γίνει εκ νέου ανάρτηση των δασικών χαρτών, για την περιοχή της Μαγνησίας στις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας θεωρεί απόλυτα δίκαιο να δοθεί παράταση της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, όπως ζητεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, που εκπροσωπεί το 99% των αγροτών της Δημοτικής Ενότητας, δηλαδή το ¼ περίπου των κατοίκων της περιοχής.

 



Ζαγορά Πήλιο