Με 210 μηχανήματα και 800 τόνους αλάτι έτοιμη η Μαγνησία να αντιμετωπίσει τον «Λέανδρο»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-15 15:03:36

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων με χιόνια, χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες βρίσκεται από χθες  η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Ο Νομός θα δεχθεί επίθεση από τον «Λέανδρο» αύριο και τη Δευτέρα.
Για αύριο προβλέπεται ψιλή βροχή νωρίς το πρωί, βροχόπτωση το μεσημέρι και το απόγευμα και πυκνή χιονόπτωση αργά το βράδυ και μέσα στον Βόλο. Χαμηλές, μέχρι και -5 βαθμούς κελσίου, θα είναι οι θερμοκρασίες, όλη την ημέρα.
Για την Κυριακή προβλέπεται χιονόπτωση νωρίς το πρωί και ασθενής χιονόπτωση το μεσημέρι. Επίσης προβλέπεται παγετός.
Αποχιονισμός έγινε από χθες το  βράδυ στα ορεινά του Νομού, δηλαδή Καράβωμα, Χορεύτρα , Ανάβρα όπου το χιόνι δεν ξεπέρασε τους πέντε πόντους. Το δίκτυο είναι ανοιχτό και σήμερα στο Συντονιστικό της Περιφέρειας για τη Μαγνησία η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη τόνισε πως υπάρχουν διαθέσιμα 150 μηχανήματα μέσα από συνεργασία με ιδιώτες. Σε κάθε νησί των Σποράδων υπάρχουν 20 ιδιωτικά μηχανήματα που είναι σε ετοιμότητα. Η προμήθεια σε αλάτι είναι 800 τόνοι.
«Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουμε το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας που δείχνει σύμφωνα με τις προβλέψεις να μας «χτυπάει», δήλωσε η κ. Κολυνδρίνη.
Η ίδια επεσήμανε πως έχει γίνει παρέμβαση προς την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου για να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη στην εθνική οδό. Είπε πως όταν η τροχαία απαγορεύει την κίνηση βαρέων οχημάτων στην εθνική είτε γιατί δεν έχει γίνει ρίψη άλατος και διπλώνουν νταλίκες, είτε γιατί δεν υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης της κατάστασης , τότε το πρόβλημα μεταφέρεται στο εθνικό επαρχιακό δίκτυο που δεν μπορεί να αντέξει την κυκλοφορία.
«Τα περσινά γεγονότα ήταν αδιανόητα. Εάν απαγορευθεί η κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα γιατί κάποιοι αδυνατούν να ανταποκριθούν, να απαγορευθεί η κυκλοφορία και στα επαρχιακά . Δεν θα μπορέσει το Αερινό, η Σούρπη και οι Άγιοι Θεόδωροι να σηκώσουν το βάρος», είπε σε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά και ζήτησε από την ιδιωτική εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να διαθέσει μηχανήματα και αλάτι για να κρατάει το δίκτυο ανοιχτό.

 



Ζαγορά Πήλιο