Παρέμβαση Τριαντόπουλου για τους λιμενικούς στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-17 10:15:49

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος Κώστα Κυράνη, άμεση ήταν η ανταπόκριση του γενικού γραμματέα του  Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντόπουλου  για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί στη Μαγνησία.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια μετά και τη μείωση των οργανικών θέσεων στο Λιμενικό Σώμα, που είχε ως αποτέλεσμα την “απογύμνωση” των υπηρεσιών της Μαγνησίας όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κυράνης.

Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν και με την αύξηση οργανικών θέσεων δίνεται η δυνατότητα να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος σε Μαγνησία και Β.Σποράδες να αποκτήσουν το προσωπικό που απαιτείται ώστε να λειτουργούν εύρυθμα και αποδοτικά.

Ο κ.Τριαντόπουλος ύστερα από τη συνάντηση με τον κ. Κυράνη θα προβεί σε παρεμβάσεις στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ώστε να μετατραπεί το φυλάκιο του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λιμενική Αρχή με μόνιμο προσωπικό όλο το χρόνο, να αυξηθεί η οργανική σύνθεση του Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης που σηκώνει πλέον βαρύ “υπηρεσιακό φορτίο” ,να αυξηθούν οι θέσεις σε Βόλο και Τρίκερι και να ενισχυθούν τα νησιά των Β.Σποράδων που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση.

Ο πρόεδρος των λιμενικών ευχαριστώντας τον κ.Τριαντόπουλο δήλωσε ότι οι συναντήσεις με τους πολιτικούς φορείς θα συνεχιστούν προκειμένου να επανέλθει το προσωπικό στα Λιμεναρχεία στο αριθμητικό επίπεδο σε που χρειάζεται ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.



Ζαγορά Πήλιο