Μαρία Σαμαρά: Δεν μείωσαν τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου παρά την οικονομική αιμορραγία νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-16 11:10:06

«Στο μέσο της μεγαλύτερης υγειονομικής απειλής που ζει ο πλανήτης εδώ και έναν αιώνα και μιας οικονομικής ύφεσης που δεν έχει προηγούμενο, η δημοτική αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου ζει στον δικό της κόσμο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» σημειώνοντας ότι δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι η πρότασή της για τα δημοτικά τέλη, όπως στην ύδρευση και την άρδευση, τους κοινόχρηστους χώρους και άλλα, δεν περιλαμβάνει καμία μείωση. Σύμφωνα με την κ. Σαμαρά, αντιθέτως τα διατηρεί σταθερά παρά τις ελπίδες όλων των δημοτών πως θα έκανε τελικά το ελάχιστο χρέος της να τα μειώσει και να ανακουφίσει νοικοκυριά και επαγγελματίες.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:
«Η «Κίνηση Ενότητας» προ εβδομάδος είχε δημοσιεύσει την πρόταση της, τεκμηριωμένη και αναλυτική, για μείωση των δημοτικών τελών μέχρι και 30%, που αφορούσε την ισχύ ενιαίου τιμολογίου και στις δυο Δημοτικές Ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου γιατί ακριβώς αντιλαμβανόμαστε ότι οι οικονομικές συνθήκες είναι δραματικές.
Η δημοτική αρχή, όμως αδιαφορεί για την πραγματικότητα, αδιαφορεί για τους δημότες, και αποφάσισε να κρατήσει σταθερά τα δημοτικά τέλη, όταν άλλοι περιφερειακοί δήμοι έχουν αποφασίσει ήδη σημαντικές μειώσεις. Ίσως η ανακοίνωση των στοιχείων του προϋπολογισμού για το 2021 να δίνει μια ερμηνεία για την απόφασή της. Είναι ο μόνος δήμος που προβλέπει έλλειμμα στον προϋπολογισμό με ένα τεράστιο ποσό 893.000 ευρώ.
Η αγανάκτηση στους δημότες είναι μεγάλη. Αφενός πολλοί επαγγελματίες έχουν κλειστές επιχειρήσεις και με πολύ πεσμένους τζίρους από την πολύ άσχημη τουριστική σεζόν, επομένως δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά. Αφετέρου πολλά νοικοκυριά του Δήμου μας επλήγησαν από την ανεργία και την ημιαπασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Θεωρούσαμε πως η δημοτική αρχή θα έκρινε ως αυτονόητη τη μείωση των τελών. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά απογοητεύει τους δημότες».



Ζαγορά Πήλιο