Εμβόλια ελπίδας για τους υπερήλικους – 44 εμβολιάστηκαν χθες από όλη τη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-20 05:34:10

Αισιόδοξοι, χαμογελαστοί και με την ελπίδα ότι μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης θα συναντήσουν τους δικούς τους ανθρώπους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, εμβολιάστηκαν χθες στο Νοσοκομείο του Βόλου 44 υπερήλικες από 85 έως 98 ετών από όλη τη Μαγνησία. Σε κανέναν δεν παρουσιάστηκε καμία παρενέργεια και η διαδικασία εμβολιασμού ολοκληρώθηκε για τους υπερήλικες πριν το μεσημέρι.

Επίσης χθες εμβολιάστηκαν ένας νεαρός αστυνομικός και τέσσερις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί από το στρατόπεδο Γεωργούλα, ενώ η διαδικασία εμβολιασμού των σωμάτων ασφαλείας θα εξελίσσεται από σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Σήμερα θα εμβολιαστούν 47 υπερήλικες στο Αχιλλοπούλειο και 50 στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ωστόσο το χάος με τους εμβολιασμούς δεν φαίνεται να παίρνει τέλος. Στην Αργαλαστή παραπέμπονται και δεκάδες φαρμακοποιοί για εμβολιασμό, χωρίς να υπάρχει κανένα νέο στον ορίζοντα για τη λειτουργία των προβλεπόμενων εμβολιαστικών κέντρων στον Νομό.
Την ώρα που αργά το μεσημέρι ολοκληρώνονταν οι εμβολιασμοί υπερήλικων, ένας άνθρωπος 63 ετών έχανε τη ζωή του μετά από «μάχη» με τον κορωνοϊό. Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «έσβησε» ένας 63χρονος, που ο ιός του δημιούργησε αξεπέραστες επιπλοκές.

Θα συνεχιστεί το χάος
Το πρόβλημα των μετακινήσεων υπερήλικων από Φωκίδα, Καρπενήσι, Αλμυρό για εμβολιασμό στην Αργαλαστή θα εξετασθεί … στο μέλλον.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος επικοινώνησε χθες το πρωί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, μεταφέροντας τον προβληματισμό και τη διαμαρτυρία ηλικιωμένων συμπολιτών της Μαγνησίας, αλλά και πολλών υγειονομικών του νομού, οι οποίοι καλούνται να εμβολιαστούν στο εμβολιαστικό κέντρο Αργαλαστής.
Είναι σημαντικό πρόβλημα η μετακίνηση ηλικιωμένων ανθρώπων από απομακρυσμένες περιοχές, όπως η επαρχία Αλμυρού στο εμβολιαστικό κέντρο της Αργαλαστής. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλοί γιατροί τόσο από τον Βόλο, όσο και από άλλες περιοχές της Μαγνησίας. Οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ότι θα αναζητήσουν τις λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως ανέφερε ο ίδιος.

25 Ιανουαρίου εμβολιασμοί στη Σκιάθο
Στη Σκιάθο θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο σιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης. Ο κ. Σερέτης θα επιθεωρήσει τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί και στα τρία νησιά ξεκινώντας από τη Σκιάθο. Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου.



Ζαγορά Πήλιο