Πάμε Πλιασίδι – «Βόλτα» με τον φακό και τον αμφίβληστρο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-24 09:24:00

Του Κυριάκου Παπαγεωργίου

Αυτή η φορά είπα να οδοιπορήσουμε όχι με λόγια, αλλά με εικόνες που είναι πιο δυνατές και πιο ευσύνοπτες.
Πάμε λοιπόν με τον φακό και τον αμφίβληστρο να παρατηρήσουμε το θαυμάσιο σκηνικό που έστησε στις μέρες αυτές πάνω από την αυλή μας ο καλός θεός του Γενάρη, που τον είπαν Ιανό.

Οι Αγριόλευκες και το Σχιτζουράβλι όπως φαίνονται από το Καταφύγιο

Το Πλιασίδι είναι η μια από τις έξι βασικές κορυφές του Πηλίου, με υψόμετρο 1.547 μέτρα, μόλις τρία μέτρα χαμηλότερη από το Κοτρώνι (ψηλότερη επισκέψιμη κορυφή του βουνού) και δέκα μέτρα ψηλότερη από το Αηδονάκι με τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ. Έως εκεί πηγαίνει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που εξυπηρετεί την Αεροπορία.
Η θέα από κει πάνω είναι συγκλονιστική. Αν οι συνθήκες ορατότητας είναι καλές φαίνεται όλη η κεντρική Ελλάδα, από τη Δίρφη της Εύβοιας έως και τον Παρνασσό, με τα Άγραφα, τον Όλυμπο και τις παρυφές της Πίνδου. Και φυσικά το μισό Αιγαίο, από το Αγιονόρος μέχρι τη Σκύρο.


Αλλά είπαμε σήμερα τα λόγια είναι περιττά. Γι’ αυτό ας δώσουμε τον λόγο στην εικόνα. Κι ας κάνουμε ένα βήμα μες στα χιόνια.
Στον δρόμο μας αυτό θα κάνουμε μια στάση και θα μαγευτούμε από το πανέμορφο Καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου «Ο ΠΑΝ», που μας ταξιδεύει σε παραμυθένιες γωνιές της Ευρώπης…
Πάμε Πλιασίδι, λοιπόν…

Η θέα του Παγασητικού από το Πλιασίδι
Οι εγκαταστάσεις της κορυφής σε χιονοθύελλα
Χιονισμένες οξιές
Η τελευταία λάμψη του ήλιου
Ηλιοβασίλεμα από το Καταφύγιο
Δειλινό από το Πλιασίδι
Ο δρόμος για το Πλιασίδι
Νυχτερινός Βόλος
Ο δρόμος Δράκειας-Χανίων

 



Ζαγορά Πήλιο