Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν σύλλογοι και σωματεία στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-25 16:52:11

Η αλληλεγγύη μπορεί να προβάλει πιο έντονα τις μέρες των γιορτών αλλά οι ανάγκες των οικογενειών συνεχίζουν να υπάρχουν και μετά απ’ αυτές. Γι’ αυτό τον λόγο επτά σωματεία της Μαγνησίας αποφάσισαν τη συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης που αγκαλιάστηκαν με θέρμη από το λαό του Βόλου. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «Τα σωματεία μας, από την αρχή της πανδημίας έχουν μπει μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής όλου του λαού. Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την προάσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Σήμερα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία με αφορμή την πανδημία έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση στα δικαιώματά μας, χρειάζεται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη, να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής που έχουν ανάγκη, που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, που τους κόβουν το ρεύμα, που ζουν με τον φόβο της κατάσχεσης, την ανεργία και τους μισθούς ψίχουλα.
Όλοι μια γροθιά συνεχίζουμε τη συγκέντρωση ειδών διατροφής, ειδών καθαρισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης».
Τα σωματεία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, ώστε κανείς που έχει ανάγκη, να μην μείνει μόνος και αβοήθητος.

Εκπρόσωποι των σωματείων θα βρίσκονται έξω από καταστήματα της πόλης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί το Στέκι της Λαϊκής Αλληλεγγύης των σωματείων, που λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη).

Tη συγκέντρωση των ειδών διοργανώνουν τα σωματεία: Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Μαγνησίας, Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπ. Θεσσαλίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές ΟργανώσειςΖαγορά Πήλιο