Μειωμένες οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία λόγω έλλειψης ρευστότητας

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-01-29 06:02:21

Μειώθηκαν κατά πολύ σε σχέση με πέρσι οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης και ο λόγος δεν είναι μόνο ότι πολλά νοικοκυριά γέμισαν τις δεξαμενές τους πέρσι εκμεταλλευόμενα τη φθηνή τιμή της περασμένης άνοιξης. Η έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει, λόγω του «λόκνταουν», είναι ένας ακόμη λόγος. Από την άλλη τα πρατήρια υγρών καυσίμων περνούν δύσκολες μέρες, αφού η μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με πέρσι κυμαίνεται στο 40%.
Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου τόνισε ότι μειώθηκαν οι παραγγελίες στο πετρέλαιο θέρμανσης και ένας από τους λόγους είναι η έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει. Σε αυτό βοήθησαν τα συνεχόμενα «λόκνταουν» και το φαινόμενο, σύμφωνα με την ίδια, είναι πολύ πιο έντονο από πέρσι, παρόλο που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ φθηνότερη από πέρσι.
Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου σημείωσε πως η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυτή τη στιγμή σε επίπεδο Μαγνησίας είναι το 0,92 ευρώ το λίτρο, όταν πέρσι η τιμή διάθεσής του άρχισε από το 1,10 ευρώ το λίτρο.
Η ίδια επισήμανε πως σε σχέση με πέρσι η κατανάλωση στα υγρά καύσιμα είναι μειωμένη κατά 40%, όπως συμβαίνει και πανελλαδικά, αφού, όπως υπογράμμισε, «δεν κινείται τίποτα».
Η υγειονομική κρίση, τα συνεχόμενα «λόκνταουν» και η απαγόρευση σε αυτή τη φάση της πανδημίας της μετακίνησης από νομό σε νομό είχε ως αποτέλεσμα την περιορισμένη κατανάλωση ποσοτήτων υγρών καυσίμων.
Τέλος οι όποιες παραγγελίες γίνονται σε πετρέλαιο θέρμανσης αυτή την περίοδο αφορά σε μικρές ποσότητες.

Τιμές υγρών καυσίμων
Σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών καυσίμων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, η μέση λιανική τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων την εβδομάδα 14-20/1/2021 ήταν 1,491 €/λίτρο, στην αμόλυβδη βενζίνη 100 οκτανίων 1,676 €/λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης 1,230 €/λίτρο, στο πετρέλαιο θέρμανσης 0,895 €/λίτρο και στο υγραέριο κίνησης 0,793 €/λίτρο.
Λ.Α.



Ζαγορά Πήλιο