Ανακοίνωση για οικονομία νερού - οδηγίες

Όλα τα νέα
Νέα Ανακοινώσεις Δήμου
2021-02-13 11:54:26

Share: 

Σάβ, 13/02/2021 - 13:45

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή μας, (παγετός – χιονόπτωση) παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, να μην αφήνουν τις βρύσες ανοιχτές και να είναι φειδωλοί στην χρήση του νερού προς αποφυγή πτώσης της στάθμης των δεξαμενών νερού.

Παρακαλούμε επίσης:

  1. Να καλυφθούν οι υδρομετρητές εντός των φρεατίων ώστε να μην παγώσουν και διακοπεί η υδροδότηση των κατοικιών.
  2. Να προστατευθούν με μόνωση οι εξωτερικοί σωλήνες ύδρευσης των κατοικιών. Ιδιαίτερα οι σωλήνες των ηλιακών και των εξωτερικών λεβήτων θέρμανσης.
  3. Να εξασφαλίσουν από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα ξεκινήσει ο παγετός, μια ελάχιστη που λειτουργία του κυκλώματος ζεστού νερού.

Σημειώνεται ότι, το τυχόν “πάγωμα” του υδρομετρητή, αφενός διακόπτει την παροχή του νερού, αφετέρου το σπάσιμο του υδρομετρητή λόγω του πάγου, θα οδηγήσει ενδεχομένως σε πολυήμερη διακοπή υδροδότησης.
Επισημαίνεται επίσης, ότι σε τυχόν παγώματα εξωτερικών σωλήνων ύδρευσης των κατοικιών με αποτέλεσμα το σπάσιμο των σωλήνων και την σε συνέχεια ανεξέλεγκτη ροή νερού, θα διακόπτετε  η υδροδότηση, ώστε να προστατευτεί το υδραγωγείο, από την “άσκοπη” κατανάλωση νερού.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

                                                        Από τον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου

ΣυνημμένοΜέγεθος
anakoinosi_gia_oikonomia_neroy_13-2-21.doc27 KB


Ζαγορά Πήλιο