Το ΚΚΕ ζητεί την απεμπλοκή της Μαγνησίας από τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-04-01 18:04:27

Την ανησυχία της για την μετατροπή της Μαγνησίας σε αμερικανική στρατιωτική βάση εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός ενάντια στα σχέδια που βαθαίνουν την εμπλοκή της περιοχής μας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.
Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ δηλώνει ότι οι πρόσφατες πληροφορίες από σχετικά δημοσιεύματα περί εγκατάστασης μη επανδρωμένων αεροχήματων (drones) που θα επιχειρούν σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου στο Στεφανοβίκειο, ύστερα και από την προ ολίγων ημερών τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάϊντεν, και οι αναφορές του Προέδρου Μπάιντεν στον ρόλο της Ελλάδος, ως «κρισίμου συμμάχου» του ΝΑΤΟ, για την σταθερή ανάπτυξη της Ατλαντικής Συμμαχίας στα δυτικά Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο πρέπει να προβληματίσει και να ανησυχήσει τους κατοίκους της Μαγνησίας, αλλά στην κυριολεξία να σημάνει συναγερμό ενάντια στα σχέδια αυτά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της:
«Το Στεφανοβίκειο, ο Βόλος και η Αγχίαλος, μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας, μετατρέπονται σε απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση. Βαθαίνει ακόμη περισσότερο και η εμπλοκή της Μαγνησίας στους επιθετικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας ταυτόχρονα την περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων στην περίπτωση εκδήλωσης των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑΣ – ΚΙΝΑΣ με πολεμικές ενέργειες.
Τα «σημαντικά» στρατιωτικά και οικονομικά «ανταλλάγματα» δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Οι μόνοι κερδισμένοι από τις εξελίξεις και την εμβάθυνση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που έχει την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η αστική τάξη της χώρας, που προσβλέπει σε μεγαλύτερο μερίδιο από τη «μοιρασιά» και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης των θαλασσίων ζωνών του Αιγαίου και της Κύπρου.
Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Μαγνησίας να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από τους επιθετικούς – δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων, τον αποκλεισμό κάθε διευκόλυνσης και την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, το σταμάτημα της συμμετοχής ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, τον σεβασμού των συνόρων και των Συνθηκών που τα έχουν καθιερώσει».



Ζαγορά Πήλιο