Ποιοι μαθητές και εκπαιδευτικοί κέρδισαν τα βραβεία του διαγωνισμού φωτογραφίας στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-04-14 15:47:37

Ένα πολύ δύσκολο έργο επιλογής, ανάμεσα από δεκάδες φωτογραφίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, ανέλαβε να φέρει εις πέρας, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού φωτογραφίας, που συνδιοργάνωσαν, το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας , η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου και η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου.
Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όλα τα έργα των συμμετεχόντων, μετά από συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε, εκτέθηκαν διαδικτυακά, απ΄ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνδιοργανωτών, αποσπώντας πάρα πολλά θετικά σχόλια τόσο απ΄τα μέλη όσο και τους υπόλοιπους επισκέπτες-αναγνώστες, για την ποιότητα, την εφευρετικότητα, την τεχνική, την καλλιτεχνική άποψη, με την ελπίδα πλέον, με το τέλος της πανδημίας, να μπορέσουν να εκτεθούν και σε φυσικό σημείο- χώρο της πόλης.
Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, ότι θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, διαδικτυακή εκδήλωση για την γνωστοποίηση των βραβείων, ενώ τα βραβεία και οι έπαινοι θα αποσταλούν στα σχολεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων», κα Σούλα Μπαρτζιώκα, «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, χρειαζόμαστε δημιουργικότητα και εφευρετικότητα και μέσα στα Μουσεία αλλά και ως φίλοι των Μουσείων, να μένουμε πιστοί στην αποστολή μας , στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση. Στόχος του διαγωνισμού αλλά και της διαδικτυακής καταρχήν έκθεσης, ήταν οι μαθητές αφενός να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας μέσα από τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη και αφετέρου να δοθεί δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας. Οι πλατείες και οι κρήνες είναι τόποι συνάντησης και τόποι ανάδειξης ιστορικών γεγονότων, σημεία που καθορίζουν τη διαδρομή ενός τόπου μέσα στο χρόνο».
Θέμα του διαγωνισμού, ήταν :«Πλατείες και κρήνες. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό» .
Τα βραβεία
Τα μέλη της κριτικής Επιτροπής που επέλεξαν τα έργα, ήταν , εκ μέρους του Σωματείου ‘Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η κα Παπασταύρου Σοφία , εκ μέρους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, ο κ. Μουρτζούκος Λέων, εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, η κα Πασχούδη Λιάνα, εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κα Κανταράκη Σοφία και εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Αντωνίου Αντώνης .
Μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής, απονέμονται πέντε βραβεία και τρεις έπαινοι στους μαθητές, καθώς και δελτία συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα βραβεία και οι έπαινοι, είναι τα εξής:

1ο βραβείο :1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
Διευθυντής: Νικόλαος Κατσιαβριάς ΠΕ4
Μαθητής: Δανιήλ Βέργος
Τίτλος Έργου: Νερό, η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

2ο βραβείο: 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Διευθυντής :Παπασταύρου Σοφία
Εκπαιδευτικός: Σιάνος Γεώργιος
Όνομα μαθητή: Γαλανός Ηλίας

3ο βραβείο:1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
Διευθυντής: Νικόλαος Κατσιαβριάς ΠΕ4
Μαθητής:Κωνσταντίνος Αϊδαλής
Τίτλος Έργου: Οι κρήνες

4ο βραβείο: 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Διευθυντής :Παπασταύρου Σοφία
Εκπαιδευτικός: Τζέλη Ευαγγελία
Όνομα μαθητή: Τουρτούρης Βασίλη

5ο βραβείο:1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
Διευθυντής: Νικόλαος Κατσιαβριάς ΠΕ4
Εκπαιδευτικός: Αργύριος Ρουσογιάννης
Τίτλος Έργου: Λεπτομέρεια

1ος έπαινος: 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Διευθυντής: Γεώργιος Πούλιος
Εκπαιδευτικός: Ιωάννης Ξηραδάκης
Μαθήτρια: Δέσποινα Κοτσίδου
Τίτλος Έργου: Πλατεία Σταγιατών

2ος έπαινος: ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
Διευθύντρια: Μητσοπούλου Πολυξένη
Μαθητής: Καραπατή Νικολέτα (Γ’ Τάξη)
Τίτλος Έργου: Κρήνη στη θέση Αλώνι Μουρεσίου

3ος έπαινος: ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
Διευθύντρια: Μητσοπούλου Πολυξένη
Μαθητής: Καραπατή Νικολέτα (Γ’ Τάξη)
Τίτλος Έργου: Κρήνες πλατείας Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας

Σημειώνεται ότι κάθε σχολείο μπορούσε να υποβάλει από ένα έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας. Στην έκθεση γίνονταν δεκτές φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία ή που έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που δεν παραποιούν την πραγματικότητα. Οι διαστάσεις της φωτογραφίας ήταν 20×30 (όχι εκτύπωση σε χαρτί Α4) , και υποβλήθηκαν χωρίς κορνίζα. Έγιναν δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
Η Πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ευχαριστεί «θερμά για τη συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη και προώθηση κοινών δράσεων με τους συν διοργανωτές και ιδιαίτερα με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η υγειονομική κρίση απαιτεί πολύ περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ φορέων και συλλόγων πολιτισμού ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Εύα Κωστίδη και μέλος του σωματείου, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση της Διαδικτυακής Μαθητικής Έκθεσης Φωτογραφίας».

 



Ζαγορά Πήλιο