Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου: Διεκδικεί χρηματοδότηση για τις «Γωνιές ανακύκλωσης» από το πρόγραμμα «Τρίτσης»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-04-28 08:05:37

Πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών θα καταθέσει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου για τις «Γωνιές ανακύκλωσης, διαλογή στην πηγή», στον άξονα προτεραιότητας «Περιβάλλον». Η υποβολή της πρότασης εγκρίθηκε με απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Στη συνεδρίαση τον λόγο πήρε το μέλος της επιτροπής Απόστολος Κατσιφός αναφέροντας ότι πρέπει να γίνει διαβούλευση, προκειμένου να καθοριστούν οι θέσεις για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, όπως έγινε στο παρελθόν με τον σταθμό μεταφόρτωσης στην Τοπική Κοινότητα Μακρυράχης. Ο πρόεδρος της επιτροπής και δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης απάντησε ότι την παρούσα στιγμή δεν τίθεται θέμα διαβούλευσης. «Σκοπός είναι να ενταχθούμε άμεσα στο πρόγραμμα και να υποβάλουμε την πρότασή μας έγκαιρα, ώστε να λάβουμε τη χρηματοδότηση» σημείωσε. Η απόφαση ελήφθη με τις αρνητικές ψήφους του Απ. Κατσιφού και Ν. Λαμπαδάρη.

Αλλάζει όψη το αθλητικό κέντρο Τσαγκαράδας
Ακόμη, από την οικονομική επιτροπή εγκρίθηκε η μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, ακρυλικού δαπέδου και λοιπού εξοπλισμού αθλητικών εγκαταστάσεων στο δημοτικό αθλητικό κέντρο Τσαγκαράδας, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις στο γήπεδο 5Χ5, στο γήπεδο τένις, στο γήπεδο μπάσκετ, καθώς και στα αποδυτήρια των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά, στο γήπεδο 5Χ5 θα αποξηλωθεί ο υπάρχων συνθετικός χλοοτάπητας και τα τέρματα, ώστε να εγκατασταθεί νέος συνθετικός χλοοτάπητας και νέα τέρματα με δίχτυ, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση δύο πάγκων αναπληρωματικών με πέντε θέσεις έκαστος. Στο διπλανό γήπεδο τένις αναμένεται να γίνει επίστρωση νέου ακρυλικού δαπέδου με νέα διαγράμμιση, καθώς και αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού (ορθοστάτες και φιλέ) με νέο. Επίσης, νέος τάπητας θα επιστρωθεί στο γήπεδο μπάσκετ όπου θα αποξηλωθούν οι μπασκέτες που υπάρχουν και θα τοποθετηθούν νέες, ολυμπιακού τύπου. Στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων θα τοποθετηθούν τέσσερις ιστοί φωτισμού με δύο φωτιστικά σώματα στο καθένα. Επιπλέον, θα τοποθετηθεί εξωτερικός εξοπλισμός επιτραπέζιας αντισφαίρισης (τραπέζι πινγκ πονγκ). Τέλος, θα γίνουν εργασίες επισκευής του εσωτερικού χώρου των αποδυτηρίων και θα γίνει προσθήκη κλιματιστικής μονάδας.

Αντικατάσταση λαμπτήρων
Σε αντικατάσταση των φθαρμένων λαμπτήρων προχωρεί ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου με την προμήθεια νέων, προκειμένου να συντηρηθεί ο δημοτικός φωτισμός ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου. Συνολικά ο Δήμος θα προμηθευτεί 1.350 λαμπτήρες led και ο συνολικός προϋπολογισµός της δαπάνης είναι 7.999,98 ευρώ. Τα προς προμήθεια υλικά θα παραδοθούν στην αποθήκη του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κατάστημα Ζαγοράς.



Ζαγορά Πήλιο