Στη Μαγνησία έχουν διενεργηθεί 59.401 εμβολιασμοί και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ανέρχεται στο 29,29 %

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-05-09 17:47:30

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προχωρεί με γοργούς ρυθμούς εμβολιαστικά. Από 7-5-21, ανήλθε στην 14η θέση , αναφορικά με την εμβολιαστική κατάταξη πανελλαδικά, ξεπερνώντας και την αντίστοιχη Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού βάσει της απογραφής του 2011, να υπερβαίνει το 28,00 %,.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων αγγίζει το 44 %.

Συνολικά στο Νομό Μαγνησίας, έχουν διενεργηθεί 59.401 εμβολιασμοί και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ανέρχεται στο 29,29 %. Στις 8-5-21 διενεργήθηκαν συνολικά 2.338 εμβολιασμοί.

Από τα στοιχεία της σχετικής έρευνας, προκύπτει ότι ο Νομός Μαγνησίας, αναφορικά με την εμβολιαστική κατάταξη πανελλαδικά, έχει αναρριχηθεί στην 12η θέση, ξεπερνώντας τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Χανίων αντίστοιχα.

Σε επίπεδο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και στην όλη εμβολιαστική διαδικασία, συμμετέχουν ενεργά τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των Νομών, το Κέντρο Υγείας της πρωτεύουσας κάθε νομού (πρώην ΙΚΑ), ΤΟΜΥ κ.λ.π.

Ειδικότερα 1) στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας , συμμετέχουν «εμβολιαστικά» τρία Νοσοκομεία: α) Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, β) Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και γ) 404 Στρατιωτικό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με οκτώ (8) εμβολιαστικές γραμμές

2) στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας , συμμετέχουν «εμβολιαστικά» τρία Νοσοκομεία α)
Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, β) Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης και γ) Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου

3) στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας , συμμετέχουν «εμβολιαστικά» τα δυο διασυνδεόμενα Νοσοκομεία: α) Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (Οργανική μονάδα) και β) Γενικό Νοσοκομείο Θηβών ( Αποκεντρωμένη μονάδα).

Στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με τις εννέα εμβολιαστικές γραμμές ,κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, (5-5-2021), έγιναν 703 εμβολιασμοί σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Συγκεκριμένα έγιναν 576 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer, 77 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της astrazeneca και 50 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί συνολικά 17.483 εμβολιασμοί.
Αναλυτικά και ανά κατηγορία εμβολίων, η κατάσταση εμβολιασμών έχει ως εξής:
εμβόλιο της Pfizer : 14.945 εμβολιασμοί
εμβόλιο της astrazeneca : 2.343 εμβολιασμοί
εμβόλιο της Johnson & Johnson : 195 εμβολιασμοί



Ζαγορά Πήλιο