Κόβει τηλέφωνα – παραδίδει πινακίδες οχημάτων o Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου «Θ»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2014-12-24 10:01:42
Κόβει τηλέφωνα – παραδίδει πινακίδες οχημάτων o Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου «Θ»

Στην πρόσληψη δέκα ατόμων κάθε μήνα που θα τους δίνονται πέντε ημερομίσθια το μήνα για εργασίες που θα παρέχουν, αποφάσισε να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές ανάγκες στην καθαριότητα, το πράσινο και τις άλλες μικρές παρεμβάσεις.
Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών αποφάσισε να προχωρήσει στη διακοπή 20 τηλεφωνικών συνδέσεων που ανήκαν στο Δήμο αλλά και στην προσωρινή παράδοση πινακίδων από δέκα μεγάλα οχήματα που αντιμετωπίζουν διάφορα λειτουργικά προβλήματα και ουσιαστικά ο Δήμος κάλυπτε έξοδα, χωρίς να έχει όφελος.
Από τη διακοπή των τηλεφωνικών συνδέσεων αλλά και την προσωρινή κατάθεση των πινακίδων ο Δήμος εκτιμά ότι θα έχει μια μηνιαία εξοικονόμηση κοντά στα 10.000 ευρώ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς κ. Απόστολος Κοντογιώργος «για να καλυφθούν καθημερινές ανάγκες, όπως στην καθαριότητα, αποφασίσαμε ως δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσουμε στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με ημερομίσθιο. Ειδικότερα, ανά μήνα θα προσλαμβάνουμε δέκα άτομα στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα και θα εργάζονται για πέντε ημέρες λαμβάνοντας το ημερομίσθιο που προβλέπεται. Πρόκειται για διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι Δήμοι. Εξάλλου λόγω των μειωμένων οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσληψη εργαζομένων με πολύμηνες συμβάσεις. Τέσσερα εξάμηνα που έχουμε αυτή τη στιγμή, λήγουν τον Απρίλιο».
Στο θέμα των τηλεφωνικών συνδέσεων και των οχημάτων ο κ. Κοντογιώργος σημείωσε ότι «πληρώναμε ως Δήμος 6000 ευρώ το χρόνο για 20 τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν μας χρειάζονταν. Έτσι αποφασίσαμε τη διακοπή τους και ο Δήμος μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις υπόλοιπες δεκαπέντε τηλεφωνικές συνδέσεις».
Παράλληλα πρόσθεσε πως «η προσπάθεια για περιστολή των δαπανών ακολουθήθηκε και με τα βαρέα οχήματα. Ο Δήμος διαθέτει δέκα μεγάλα οχήματα που λόγω λειτουργικών ζητημάτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που υπάρχουν. Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην προσωρινή παράδοση των πινακίδων τους, ώστε να μην υπάρχει αχρείαστο κόστος για το Δήμο και το οποίο ετησίως εκτιμάται στα 5000 ευρώ. Οι ανάγκες του Δήμου μπορούν να εξυπηρετηθούν και με τα υπόλοιπα οχήματα που διαθέτει και αγγίζουν τα 20».

Διαγράμμιση

Στο μεταξύ η διαγράμμιση του οδικού δικτύου ήταν το κύριο θέμα που έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Τοπική Κοινότητα Ζαγοράς. Όπως ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος «από τα Χάνια μέχρι και το Πουρί θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαγράμμιση του οδικού δικτύου που είναι πολύτιμη για τους οδηγούς λόγω της ομίχλης και σχετίζεται με την οδική ασφάλεια. Από την Π.Ε. Μαγνησίας έχουν διαγραμμιστεί ορισμένα κομμάτια του δρόμου, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να ολοκληρωθεί».Ζαγορά Πήλιο