Στο Μούρεσι την Κυριακή ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2021-07-21 09:15:11

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, στα πλαίσια της ποιμαντικής του μέριμνας, θα επισκεφθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου το Μούρεσι Πηλίου.
Όπως έγινε γνωστό, «ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Μουρεσίου, με τη συμμετοχή και του πατρός Αποστόλου Μαλαμούση, προς αγιασμό, ευλογία και ενίσχυση τω πιστών και με πατρική αγάπη και συνομιλήσει με τους ενορίτες του Μούρεσι για τα τρέχοντα προβλήματά τους.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και την ακολουθία του θα καλωσορίσουν και θα χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Μούρεσι.
Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου πραγματοποιείται και με την ευκαιρία της ολιγοήμερης επίσκεψης στον Γενέθλιον τόπο του νέου Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, κατοίκου Μονάχου Γερμανίας, ο οποίος και έχει καταρτήσει ένα πρόγραμμα υποδοχής και δραστηριοτήτων.
Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας και της επικοινωνίας με τους Πηλιορείτες, ο Σεβ. Μητροπολίτης και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας Μουρεσίου.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα έχουν στη συνέχεια την δυνατότητα, να βιώσουν από κοντά και τις θαυμάσιες τοπικές φυσικές ιδιαιτερότητες του Ανατολικού Πηλίου, να περπατήσουν στο γραφικότατο μονοπάτι από Μούρεσι μέχρι Νταμούχαρη, να επισκεφθούν το Σπήλαιο Μούρεσι «Κένταυρος Χείρων» και το παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στη Νταμούχαρη, μιας δράσης η οποία είναι ενταγμένη στην πεζοπορικής διαδρομής με τον τίτλο » Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», που υλοποιεί ο φορέας αξιοποιώντας την θαυμάσια ιδέα του Νίκου Μαγγίτση.
Με την ενέργεια αυτή, η «Μαγνήτων Κιβωτός» επιθυμεί να καταδείξει την πρόθεσή της και προτροπή της να συμμετάσχει ενεργά η τοπική Κοινωνία, η Αυτοδιοίκηση, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Τουρισμού στο πρωτότυπο και μεγαλεπήβολο αυτό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», να το αγκαλιάσουν και να το προστατεύσουν διότι θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του Πηλίου.
Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από την Αγία Τριάδα στο Μούρεσι Πηλίου θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικός Σταθμός «ASTRA» από τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο YouTube.

The post Στο Μούρεσι την Κυριακή ο Μητροπολίτης Δημητριάδος appeared first on Magnesia News.Ζαγορά Πήλιο