Κ. Μαραβέγιας προς Κ. Χατζηδάκη: Αναγκαία η λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στην Ζαγορά

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-07-23 16:28:41

Το αίτημα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στη Ζαγορά, μετέφερε με Αναφορά του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Επισημαίνεται ότι η Ζαγορά αποτελεί το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου και η απόσταση από την πόλη του Βόλου, όπου εδρεύουν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ξεπερνά σε χρονική διάρκεια τη μία ώρα με Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ με λεωφορεία του ΚΤΕΛ φθάνει και τις 2 ώρες περίπου. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται απαραίτητο να επαναλειτουργήσει γραφείο του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ζαγορά, καθώς από τις 30 Ιουλίου 2011 που έκλεισε το τοπικό γραφείο ΙΚΑ, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης.

Θεωρείται, μάλιστα, δεδομένο ότι το κατάστημα θα έχει αυξημένη δραστηριότητα, λόγω αφενός του μεγάλου αριθμού αγροτών στην περιοχή, η οποία αποτελεί και την έδρα του Αγροτικού Συνεταιρισμού ZAGORIN με 800 μέλη, αφετέρου των εκατοντάδων επιχειρήσεων εστίασης και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Με την Αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματα τόσο της δημοτικής αρχής, όσο των υπολοίπων φορέων της περιοχής, και να δρομολογηθεί άμεσα η ικανοποίηση του αιτήματος, δεδομένης και της ανάγκης για αποκέντρωση των υπηρεσιών, όπως αυτή προέκυψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με σκοπό την επίτευξη καλύτερων δεικτών υγειονομικής ασφάλειας.



Ζαγορά Πήλιο