Συγχαρητήρια και επισημάνσεις προστασίας του περιβάλλοντος στην παραλία Νταμούχαρης

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2021-07-28 06:45:51

Συγχαρητήρια προς τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου για την προστασία του περιβάλλοντος της παραλίας της Νταμούχαρης με τοποθέτηση πινακίδων για την προστασία των βότσαλων και τοποθέτηση δοχείων απορριμμάτων δίνει φίλος της περιοχής και εποχικός κάτοικος του οικισμού, που κάνει επισημάνσεις για το ζήτημα με επιστολή του.
Όπως αναφέρει, η πρωτοβουλία χρειάζεται σοβαρές βελτιώσεις, όπως η τοποθέτηση των πινακίδων για τα βότσαλα με ένα μεγάλο «απαγορεύεται» στην είσοδο της παραλίας, απ’ όπου διέρχεται το σύνολο των επισκεπτών-λουομένων και σε περισσότερες γλώσσες. Ο φίλος της περιοχής αναφέρει ότι για να είναι αποτελεσματικό το μήνυμα πρέπει να περιέχει ισχυρή σύσταση και παρότρυνση προς τους επισκέπτες-λουόμενους να μην παίρνουν μαζί τους για αναμνηστικό τα βότσαλα, αλλά να παίρνουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τα βότσαλα. «Το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και τις προβλεπόμενες συνέπειες πρέπει να το απευθύνεται, κυρίως, στις παρακείμενες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα βότσαλα για οικοδομικό και διακοσμητικό υλικό», αναφέρει.
Για τα δύο δοχεία απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στην είσοδο της παραλίας τονίζει ότι βρίσκονται σε ύψος που η χρήση τους είναι απαγορευτική για παιδιά, ενώ έπρεπε να τοποθετηθούν και άλλα δοχεία κατά μήκος της παραλίας.
Τέλος αναφέρει ότι σε οικόπεδο, έχει δημιουργηθεί ιδιωτική χωματερή με σκουπίδια, μπάζα, και άχρηστα αντικείμενα. «Νομίζω πως είναι απαραίτητο να επιληφθείτε, καθώς η εικόνα αυτή στην είσοδο της παραλίας αναιρεί και υποθάλπει τις προσπάθειες σας για την προστασία του περιβάλλοντος», τονίζει.


The post Συγχαρητήρια και επισημάνσεις προστασίας του περιβάλλοντος στην παραλία Νταμούχαρης appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο