Μαρία Σαμαρά: Μετά τις διακοπές νερού η δημοτική αρχή Ζαγοράς απαγορεύει και το πότισμα σε αυλές και κήπους

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-08-01 14:18:35

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι, μετά τις διακοπές νερού, τη χαμηλή πίεση στην ροή και την απίστευτη ταλαιπωρία των δημοτών και των επισκεπτών, έρχεται να επιβάλλει στους κατοίκους να μην ποτίζουν τις αυλές και τους κήπους τους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «την ανικανότητά της να κατασκευάσει έστω και μια δεξαμενή όλα αυτά τα χρόνια, την πληρώνουν οι δημότες που θα πρέπει μέσα στον καύσωνα να ξεραθεί ο κήπος τους.
Και να ήταν η μοναδική θυσία που θα έπρεπε να κάνουν οι δημότες… Εδώ και εβδομάδες ταλαιπωρούνται με τις διακοπές νερού στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους και την απουσία νερού. Η δημοτική αρχή για να πετάξει την ευθύνη από πάνω της μιλά για υπερκατανάλωση, γιατί προφανώς είναι ανήκουστο μέσα στον καύσωνα να πίνει ο κόσμος περισσότερο νερό. Επίσης είναι ανήκουστο μέσα στο καλοκαίρι η περιοχή μας να έχει τουρίστες που οι άνθρωποι να θέλουν να πλυθούν».

Σύμφωνα με την κ. Σαμαρά, «όλα αυτά τα αυτονόητα η δημοτική αρχή τα χαρακτηρίζει «υπερκατανάλωση», γιατί διαφορετικά, πώς θα δικαιολογήσει την απαράδεκτη απραξία της εδώ και επτά χρόνια να αντιμετωπίσει το υδροδοτικό ζήτημα αφού δεν κατασκεύασε καμία νέα δεξαμενή, δεν καλλιέργησε ούτε εμπλούτισε καμία πηγή και ούτε δημιούργησε ασφαλή και χωρίς διαρροές δίκτυα μεταφοράς νερού.
Και αν νομίζει κάποιος πως ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου είναι στον κάμπο, απλώς να τον ενημερώσουμε ότι βρίσκεται στο Πήλιο και κάθε χειμώνα δέχεται πανελλαδικά από τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να τα αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών, επιχειρηματιών , αγροτών και επισκεπτών».

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγορεί τη δημοτική αρχή Ζαγοράς ότι, μπροστά στο φάσμα της αποτυχημένης διαχείρισης του νερού, ρίχνει τις ευθύνες στους δημότες, τούς επιβάλλει απαγορεύσεις ακόμη και στο πότισμα των αυλών και κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο, όταν η ίδια θα έπρεπε να έχει σκύψει το κεφάλι και πράξει τα αυτονόητα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
• Τι έχει πράξει επτά χρόνια που διοικεί για να αποθηκεύσει τις νέες ποσότητες νερού που δέχεται η περιοχή με τις άφθονες βροχοπτώσεις ?
• Τι έχει κάνει τόσα χρόνια για τις πηγές που χάνονται στα ρέματα και τα νερά που ‘τρέχουν’ στους δρόμους ?

Τα ρίχνει όλα στην ανομβρία !!!

Απαγόρευση χρήσης νερού για πότισμα και πλύσιμο αυλής !! δηλαδή όσοι έχουν κήπο να τον αφήσουν να ξεραθεί !!! επειδή η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να την πληρώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ???

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου είναι απαράδεκτη και αναδεικνύει με τραγικό τρόπο την απουσία σχεδίου διαχείρισης νερών.

Η Δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ζητεί από τη δημοτική αρχή, αντί για ανακοινώσεις που προκαλούν δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση στους δημότες, να προχωρήσει άμεσα σε πράξεις και έργα. «Ακόμη ένα καλοκαίρι απέδειξε πως δεν διαθέτει κανένα σχέδιο για το νερό, παρά μόνο να προβαίνει σε διακοπές και απαγορεύσεις. Πλήρης αποτυχία».



Ζαγορά Πήλιο